Vreemde bug met iPhone-screenshots op Pixel-smartphones

Vreemde bug met iPhone-screenshots op Pixel-smartphones

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Google Pixel doet vreemd

Het voorval werd gemeld op een Google Product-forum waar we zien dat het een aantal specifieke gevallen zijn. IPhone-screenshots worden anders weergegeven dan zou moeten. Het lijkt dan ook om een bug op de Pixel-toestellen te gaan, waarschijnlijk door de manier waarop met afbeeldingen omgegaan wordt in Android 7.1.

Het gaat hier specifiek gemaakt op het laatste model van Apple, de iPhone 7 Plus. Screenshots krijgen een andere kleur en worden volledig vervormd. Dit gebeurt bijvoorbeeld niet als er een screenshot gemaakt wordt van het homescreen, maar wel praktisch elk ander scherm op de iPhone. Dit zijn dus eigen apps van Apple, maar ook externe apps die gebruikers uit de App Store gedownload hebben.

De manier waarop de screenshots ontvangen worden is ook niet de oorzaak: of dit nu via MMS of Hangouts is, het resultaat is exact gelijk. Op dit moment lijkt er nog geen oplossing voor handen bij Google. Op dit moment is het alleen een bug in Android 7.1, officieel alleen beschikbaar op de Pixel en Pixel XL van Google. Het is ongeloofwaardig dat dit bewust gedaan is om een ander merk een hak te zetten.

[readmore article="186912"]

Pixel en Pixel XL

De Pixel en Pixel XL zijn de eerste smartphones die door Google in de markt gezet worden. Inmiddels zijn de smartphones een maand op de markt en gaan de verkopen beter dan bij de Nexus 6P. In Nederland en België zijn deze Google-smartphones officieel nog niet verkrijgbaar, alhoewel er inmiddels wel al retailers zijn die de Pixels aanbieden. Wanneer en of de Pixel officieel naar Nederland en België komt is op dit moment nog niet bekend. De kans dat dit nog in 2016 zal zijn is relatief klein.

Wij hebben deze Google-smartphones inmiddels kunnen testen, onze ervaringen lees je in de review van de Pixel XL.

Via: AndroidPolice / Bron: Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk