'Vouwbare iPad op komst: dit betekent het voor Android'

'Vouwbare iPad op komst: dit betekent het voor Android'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Geen iPhone maar wel een iPad wordt het eerst apparaat van Apple met een vouwbaar scherm. De vouwbare iPad moet volgens geruchten in 2024 op de markt komen. Apple kiest dus voor een andere strategie dan de Android-fabrikanten, die eigenlijk alleen gericht zijn op vouwbare smartphones.

Vouwbare iPad

Apple is een techbedrijf dat soms liever de kat uit de boom kijkt als het gaat om fonkelnieuwe technologie. Android-fabrikanten zoals Samsung en OPPO komen dan met vernieuwende technieken voor hun telefoons, terwijl Apple de reacties van de markt afwacht. Pas veel later komt het bedrijf van Tim Cook met een eigen interpretatie van de bewuste technologie. Er zijn veel voorbeelden waarin Apple dit scenario volgt, maar het laatste is zijn eigen always-on-scherm voor de iPhone: het 'dynamic island'.

Na vijf generaties van vouwbare Android-telefoons, zal Apple in 2024 dan toch met een flexibel OLED-scherm aan de slag gaan. Alleen hoeven we dat niet meteen te verwachten bij de iPhone, maar wel als eerste bij de iPad. Dat zegt de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo (via Twitter). De vouwbare iPad komt met een bijbehorende kickstand die met koolstofvezel is gemaakt. Dat is een licht maar sterk materiaal.

9 inch scherm?

Vorig jaar stelde Kuo nog (via Twitter) dat Apple een foldable test met een 9 inch scherm. Het was toen niet duidelijk of het ging om een vouwbare tablet of een telefoon. Verder is er nog niets bekend over de specificaties of prijs. Alleen dat Apple mogelijk in 2023 geen nieuwe iPad lanceert in de aanloop naar de vouwbare iPad.

Gerelateerde artikelen

Als Apple eerst een vouwbare iPad lanceert in plaats van een iPhone met een flexibel scherm, dan is dat een opvallende keuze. Op die manier kan het merk zich wat onderscheiden van de Galaxy Z-telefoons en de vouwbare toestellen van OPPO. Tegelijk maskeert het zo dat het eigenlijk pas veel later een vouwbaar scherm bij zijn producten introduceert.

Meer vouwbare tablets?

Als het verleden ons iets leert over de verhouding tussen Apple en de Android-fabrikanten, dan mogen we verwachten dat er nog meer vouwbare tablets op ons af gaan komen in de toekomst. Hoewel Apple doorgaans later is als het om nieuwe technologie gaat, slaagt het merk er als geen ander in om nieuwigheden populair te maken bij het grote publiek. Als die vouwbare iPad volgend jaar succesvol wordt, reken dan maar op onder andere vouwbare Xiaomi- en OPPO-tablets.

Wat denk jij van dit nieuws? Als jij kon kiezen tussen een tablet of een telefoon met een vouwbaar scherm, wat zou jij dan nemen? Laat het ons weten in de reacties.

'Vouwbare iPad op komst: dit betekent het voor Android'

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk