Volvo en Audi gaan nieuwe generatie auto's voorzien van Android

Volvo en Audi gaan nieuwe generatie auto's voorzien van Android

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android als besturingssysteem

De Zweedse autofabrikant heeft aangekondigd binnen twee jaar nieuwe Volvo's te voorzien van Android als besturingssysteem. Met dit infotainment-systeem gebaseerd op Android krijgen Volvo-rijders toegang tot Android-apps, maar ook de zogenaamde 'connected services' van Volvo, Google en derden.

Henrik Green, Senior Vice President Research & Development bij Volvo Car Group, omschrijft de samenwerking als volgt: "Door de samenwerking met Google, kunnen wij betere online gebruikerservaringen realiseren. Tegelijkertijd biedt Android vanuit het oogpunt van ontwikkeling in toenemende mate flexibiliteit."

Uiteraard hoopt Volvo met Android mee te liften op het succes van vele smartphone-apps en Google-diensten die worden gebruikt in de auto, zoals Maps en Waze. Ook maakt Android een snellere en flexibelere ontwikkeling mogelijk. Het infotainment-systeem zal een Volvo-gebruikersinterface bevatten en daarnaast honderden populaire Android-apps.

Daarnaast werkt Volvo aan de toevoeging van Google Local Search in recente Volvo-auto's. Volvo-rijders die beschikken over Sensus-navigatie krijgen deze applicatie bij de eerstvolgende update.

Ook autofabrikant Audi gaat hun auto's voorzien van ingebouwde infotainment-systemen met Android als besturingssysteem. Met een dergelijk systeem kan de gebruiker naast Android-apps als Google Maps en Spotify ook zaken als airco, zonnedak en ramen in de auto bedienen. En het is ook mogelijk om het spraakcommando 'Ok Google' in de auto te gebruiken via Android Auto.

Android Auto

Android Auto is 3 jaar geleden aangekondigd en heeft sindsdien een aantal stappen gemaakt. Voorheen was Android Auto alleen beschikbaar in een aantal auto's via een infotainment-systeem. Sinds eind 2016 is het in de Verenigde Staten ook mogelijk om Android Auto stand-alone te gebruiken, dus zonder het gebruik van een in-car-entertainmentsysteem of de aanschaf van een spiksplinternieuwe auto waar zo'n systeem is ingebouwd.

Volvo en Audi bieden dus een ingebouwd infotainment-systeem met Android aan, waar ze zelf hun eigen gebruikersinterface overheen leggen. Tijdens Google I/O deze week, zal er een demo gegeven worden van beide systemen.

Via: Google, Volvo

Android Auto - Google Maps, Media & Messaging

Android Auto - Google Maps, Media & Messaging

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk