Volkswagen gaat auto's in 2015 voorbereiden op Android Auto

Volkswagen gaat auto's in 2015 voorbereiden op Android Auto

Android Auto

De eerder dit jaar opgerichte Open Automotive Alliance is gericht op het geschikt maken van Android in de auto. Naast de mogelijkheid om smartphones te verbinden met entertainmentsystemen in de auto, moet het uiteindelijk ook mogelijk worden om een speciale voor auto's geoptimaliseerde Androidversie zelf op dit soort systemen te laten draaien.

Lees meer: Open Automotive Alliance, hoe Google met Android de meest mobiele markt wil veroveren

Android Auto is het Androidalternatief van Apple's CarPlay en werkt via hetzelfde principe door een smartphone te verbinden met een USB-kabel. De applicaties en het systeem zelf draaien op de smartphone en de interface wordt als het ware via de kabel geprojecteerd op het schermpje van de auto. Zo kun je bijvoorbeeld wegenkaarten bekijken, points of interest opzoeken, muziek luisteren of de sms- en belfunctionaliteit gebruiken.

Volkswagen 

Verschillende merken hadden al te kennen gegeven mee te doen met de Open Automotive Alliance, waaronder Audi, General Motors (van onder meer Chevrolet, Cadillac, Buick, GMC, Holden en Opel), Bentley, Ford, Suziki, Hyundai (en Kia), Honda en ook Volkswagen. Op de CES 2015 heeft Volkswagen nu laten weten 'later dit jaar' auto's uit te rusten met Android Auto en ook Carplay, aldus Nu.nl. BMW en bijvoorbeeld Mercedes-Benz kozen eerder voor Apple's alternatief. De ondersteuning zal gelijktijdig uitrollen in Europa en de Verenigde Staten, maar een specifieke datum werd nog niet genoemd.

Via: Nu.nl, dank voor de tip Ronald

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties