Vodafone Thuis getest: snelheid en telefonie [Adv]

Vodafone Thuis getest: snelheid en telefonie [Adv]
Inmiddels zijn de AW-Bloginsiders alweer geruime tijd aan het testen met Vodafone Thuis. De volgende opdracht was om aan de slag te gaan met internet en bellen, wij hebben de bevindingen van Ferdinand, Sander, David, Ji Yong, Jacco en Ronald voor je op een rij gezet.

Bellen

Het belgedrag van consumenten is veranderd, er komt mobiel internet bij, smartphones, maar ook de thuistelefoon is nog lang niet uit verdwenen. Iedereen heeft zijn eigen redenen om een abonnement af te sluiten voor vaste telefonie.

Sander zegt hierover: ‘Wij hebben de goedkoopste vorm gekozen, aangezien we het vooral hebben om bereikbaar te zijn op ons vaste nummer dat we al bijna 15 jaar hebben. Over het algemeen belt alleen familie ons op onze vaste lijn. Wanneer we zelf opbellen gebruiken we meestal de mobiele telefoon. We zijn verder zeer tevreden over het bellen, goede geluidskwaliteit.’

Ook David is aan de slag gegaan met zijn telefonie-abonnement van Vodafone Thuis: ‘We hebben bij het abonnement wel telefoon genomen omdat het dan uiteindelijk goedkoper was maar gebruiken hem zelden om dat we beide onbeperkt bellen op de mobiel hebben. De enkele keren dat we het gebruiken is de kwaliteit goed. Het ontvangen van voicemail in je mailbox is op zich wel handig. Zo kun je wereldwijd goedkoop en handig je voicemail afluisteren.’

Zo zien we maar weer dat iedereen andere wensen en behoeftes heeft op het gebied van bellen en Vodafone Thuis brengt deze flexibiliteit naar de klant.

Internet

Binnen Vodafone Thuis worden verschillende snelheden aangeboden wat betreft internet. Op glasvezel kan er gekozen worden voor 50/50, 100/100 of zelfs 500/500. Heb je geen glasvezel op jouw adres, dan is een ADSL-lijn ook nog een optie bij Vodafone Thuis. We werden overladen met Speedtests van onze ijverige testers en daaruit kunnen we niet meer dan concluderen dat de beloofde snelheid op het gebied van glasvezel vaak gehaald wordt, ook via WiFi afhankelijk van de omstandigheden.

Op het gebied van snelheid heeft ook iedereen andere wensen. Zo zegt Sander: ‘Hoewel ik een fervente downloader ben, vind ik 50Mb voldoende’. Ferdinand heeft helaas nog geen glasvezel en maakt dus gebruik van de ADSL-verbinding waarbij hij al zijn apparaten heeft verbonden via WiFi: ‘Voor mijn Laptop, tablet en SmartTV maak ik gebruik van het 2,4 GHz-netwerk en voor mijn telefoon (Galaxy S6 Edge) maak ik gebruik van het 5 GHz-netwerk. Wat mij hierin opvalt is dat het 5 GHz-netwerk een snellere verbinding heeft terwijl het 2,4 GHz een beter bereik heeft.’ Sander heeft ook een speedtest gedraaid en zegt daarover: ‘Speedtest geeft een vrij nette snelheid aan voor op zaterdagavond en is zoals gezegd via de WiFi van de DrayTek-router.’

Naast alle screenshots, foto’s en gedeelde Speedtesten, heeft Yi Yong ook nog een video gemaakt voor deze test. Hierin haalt hij updates op de PS4 binnen en ondertussen kijkt hij HD-tv.

Ook het uploaden van deze video (zo’n 600MB) ging binnen enkele ogenblikken naar YouTube meldt Yi Yong. Ronald vat zijn internetabonnement in één zin samen: ‘Snelheid is nu perfect en haal op meerdere plaatsen in huis de maximale snelheid.’ Tijdens de testperiode van Vodafone Thuis was Jacco onze hoofdleverancier op het gebied van Speedtests. Hier deed er vele, net zoals op de foto.

 Vodafone Thuis

Al met al zijn de testers te spreken over bellen en internet van Vodafone Thuis. Ook deze test bewijst maar weer dat er veel verschillende wensen zijn waarbij de abonnementen van Vodafone Thuis maandelijks aangepast kunnen worden. Handig tijdens vakantie, je LAN-party of tijdens de donkere dagen om net wat sneller te streamen. Namens Androidworld bedank ik de AW Insiders tot voor alle feedback en eerlijke commentaren tot nu toe! De insiders hebben nog één opdracht te gaan, die lees je binnenkort ook op Androidworld!

Lees meer over:
Advertorials

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties