Vodafone komt in 2014 met 100MB/s LTE Advanced in Nederland

Vodafone komt in 2014 met 100MB/s LTE Advanced in Nederland

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

LTE en LTE Advanced

Vodafone heeft duidelijk gemaakt dat ze volgend jaar ook gaan beginnen met de uitrol van het LTE Advanced-netwerk. De Nederlandse tak van Vodafone bevestigde dit gisteren op Twitter, in een vragenrondje, naar aanleiding van de bekendgemaakte plannen over de uitrol van het 4G-netwerk. All About Phones stelde de vraag wat de maximale theoretische snelheid zou worden van 4G, waarop Vodafone antwoordde dat dit 100Mbit/s zal worden en zich komend jaar gaat toeleggen op LTE Advanced. De huidige theoretische snelheid van het 4G-netwerk bedraagt 50Mbit/s. Dat Vodafone het al heeft over de 'opvolger' van LTE is vrij rap, aangezien ze nog zo'n anderhalf jaar bezig zullen zijn met de uitrol van het huidige netwerk.

Voor iedereen of niet?

Vodafone is in Duitsland ook bezig met het testen van LTE Advanced, maar hier worden snelheden getest van 225Mbit/s. Of en wanneer Vodafone het netwerk precies live gaat zetten is onduidelijk. Waar deze verbinding zal worden aangeboden is ook nog onbekend, maar het is aannemelijk dat dit in de randstad zal zijn en op beperkte schaal gebruikt kan gaan worden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk