Vodafone ondersteunt vanaf nu eSIM in Nederland

Vodafone ondersteunt vanaf nu eSIM in Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

eSIM bij Vodafone

Vodafone heeft een bericht over eSIM op zijn forum voorzien van een update: "De eSIM is vanaf vandaag beschikbaar bij Vodafone!" Vodafone vult aan dat alle particuliere en zakelijke mobiele abonnementen eSIM nu ondersteunen. Alleen voor prepaid-abonnementen en Hollandsnieuwe-klanten is die ondersteuning er nog niet.

Concurrent T-Mobile bood vorig jaar als eerste in Nederland eSIM aan, maar het legde wel klanten wel een beperking op. Dit jaar volgde Simyo met eSIM voor klanten met een iPhone en KPN zal binnenkort volgen.

Wat heb je nodig?

Het volgende is benodigd om een eSIM via Vodafone aan te vragen:

- Een eSIM ondersteunend toestel
- Een eSIM voucher
- Voor bestaande klanten: toegang tot My Vodafone (Zakelijk)

Enkele telefoons met eSIM zijn de iPhone 11, Google Pixel 4 en de Galaxy Z Flip. Vodafone vermeldt de Google Pixel 2 (en hoger), de Samsung Galaxy Fold, en de Samsung Galaxy S20-serie in zijn bericht. Je kan een eSIM-abonnement hier bij Vodafone aanvragen.

Wat is eSIM?

eSIM is een digitale simkaart. Je hoeft dus niet meer een fysiek kaartje in je telefoon te stoppen. Je kan met eSIM dus gemakkelijk overschakelen tussen providers en ook meerdere simkaarten van verschillende providers tegelijk gebruiken in je telefoon. Alle voor- en nadelen van eSIM hebben we in dit artikel beschreven.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk