Vodafone introduceert '5G ready'- en unlimited-abonnementen

Vodafone introduceert '5G ready'- en unlimited-abonnementen

Vodafone en 5G

Vodafone is volop bezig om zijn GigaNet geschikt voor 5G te maken. Zo is de kern van het mobiele netwerk ('core-netwerk') al honderd procent klaar voor 5G. Samen met netwerkpartner Ericsson is het bedrijf actief om zijn antennepark stapsgewijs te upgraden door het monteren van 5G-apparatuur en het uitbreiden van de benodigde capaciteit.

Vodafone wil 5G zo snel als mogelijk introduceren voor zijn klanten, maar kan in deze fase nog geen concrete mededelingen doen over de timing van de lancering. Naast de genoemde voorbereidingen in het netwerk, spelen hierbij ook andere factoren een rol. Zo is bijvoorbeeld de beschikbaarheid van spectrum cruciaal. In de loop van dit jaar zullen de 700, 1400 en 2100 megahertz frequentiebanden geveild worden en pas vanaf 2022 zijn de 3,5 gigahertz frequenties te gebruiken. Dit laatste houdt verband met de aangekondigde verplaatsing van het afluisterstation in het Friese Burum dat gebruik maakt van deze 3,5 gigahertz frequenties.

Samsung Galaxy S20

De eerste toestellen die met het nieuwe 5G ready-abonnement komen, zijn de Samsung Galaxy S20, Galaxy S20 Plus en de Galaxy S20 Ultra. Marcel de Groot, directeur consumentenmarkt VodafoneZiggo geeft aan dat klanten met een 5G-geschikt toestel straks gebruik kunnen maken van 5G, zodra het GigaNet van Vodafone daar later dit jaar klaar voor is: "Zo brengen we 5G weer een stap dichterbij in Nederland, want de lancering daarvan is een kwestie van tijd."

Samsung Galaxy S20 -serie

Vodafone 5G ready-abonnementen

Vodafone biedt vanaf maart abonnementen die geschikt zijn voor het 5G-netwerk. T-Mobile kwam vorige maand al met vergelijkbare abonnementen. Alle nieuwe en bestaande Vodafone-klanten met een Red (Pro)-abonnement krijgen toegang tot 5G zonder meerprijs. Daarnaast introduceert de provider een unlimited-abonnement. Bekijk hieronder de verschillende abonnementen die Vodafone aanbiedt in combinatie met een telefoon uit de Galaxy S20-serie:

> Samsung Galaxy S20 5G 128GB Cloud Blue

> Samsung Galaxy S20 Plus 5G 128GB Cosmic Black

> Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 128GB Cosmic Black

Samsung Galaxy S20

Unlimited abonnement

Verder introduceert Vodafone in maart een individueel te gebruiken unlimited-abonnement, speciaal voor consumenten en zakelijke klanten die nog meer en volledig onbezorgd mobiel willen internetten. Vodafone: "Met het Red Together -abonnement voor consumenten heeft Vodafone nu al een zeer aantrekkelijk aanbod met een grote databundel die is te delen met het hele gezin. En voor zakelijk gebruik is er Red Pro Team, waarmee medewerkers onderling data kunnen delen met hun collega's."

Vodafone is hiermee, na T-Mobile, Tele2 en KPN, de laatste van de vier grote mobiele providers die dit abonnement gaat aanbieden. Volgens NU.nl krijgen Vodafone-klanten in de praktijk 5 GB per dag, die zij gratis kunnen aanvullen als dit tegoed op is. In andere EU-landen kunnen Vodafone-klanten met het 'Unlimited'-abonnement 25 GB per maand gebruiken. Vodafone maakt naar verwachting begin maart bekend wat de kosten van dit abonnement zullen zijn.

Lees meer over:
Vodafone

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties