Vivo X60 (Pro) officieel: gimbal-cameraopstelling en Exynos 1080-chip

Vivo X60 (Pro) officieel: gimbal-cameraopstelling en Exynos 1080-chip

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Vivo is begonnen met het uitbreiden van zijn smartphone-aanbod voordat het de oversteek zal wagen naar verschillende Europese markten: ditmaal lanceert de Chinese fabrikant zijn X60 en X60 Pro, twee telefoons met 5G-ondersteuning, en de eerste telefoons die met een Exynos 1080-chipset van Samsung geleverd worden.

Vivo X60 en X60 Pro

Nadat Vivo recent nog de X50-serie introduceerde, is het nu tijd voor de introductie van Vivo’s nieuwste aanwinsten in de X60-serie. In totaal lanceerde Vivo twee telefoons – de Vivo X60 en Vivo X60 Pro. Hoewel de naam suggereert dat het twee totaal verschillende telefoons zijn, lijken de X60-telefoons enorm veel op elkaar: wat de telefoons van elkaar onderscheidt, zijn de camera’s die aan de achterzijde aanwezig zijn.

Vivo X60 (Pro) officieel: gimbal-cameraopstelling en Exynos 1080-chip

Links zie je de Vivo X60, terwijl de X60 Pro rechts te vinden is

Op de Vivo X60 krijgt men namelijk de beschikking over drie camerasensoren, terwijl het Pro-model een extra sensor toegeschoven krijgt, en achterop dus over vier camera’s beschikt. Zowel de X60 als de X60 Pro beschikken over dezelfde 48 MP-hoofdcamera die beschikt over een gimbal-technologie om beelden te stabiliseren – Vivo introduceerde deze technologie eerder nog op zijn X50-serie. Het duo bevat verder een 13 MP-groothoekcamera en een 13 MP-sensor voor portretfotografie. Met de X60 Pro krijgen gebruikers tot slot een 8 MP-telefotocamera met vijfmaal optische zoom.

Gerelateerde artikelen

Onder de motorkap

Het is duidelijk dat Vivo zich met deze telefoons richt op de cameraopstellingen en dan met name op de gimbal-stabilisatiemodus voor de 48 MP-hoofdcamera. Wat deze telefoons verder speciaal maakt is dat ze gebruikmaken van de Samsung Exynos 1080-chipset: Samsungs eerste chipset die gebakken is op zijn zuinigere en snelle 5nm-procedé. Intern is verder 8 GB of 12 GB-werkgeheugen te vinden – voor het Pro-model geldt dat 12 GB-werkgeheugen ‘de standaard’ is.

Vivo X60 (Pro) officieel: gimbal-cameraopstelling en Exynos 1080-chip

Voor het opslaggeheugen van de Vivo X60 of Vivo X60 Pro kunnen gebruikers kiezen tussen 128 GB of 256 GB-configuraties. Om alle componenten van stroom te voorzien, inclusief het 6,56-inch OLED-paneel met een Full HD+-resolutie (2.376 x 1.080 pixels), heeft Vivo de X60 en X60 Pro respectievelijk 4.300 mAh en 4.200 mAh-batterijen meegegeven. Voor beide X60-serie toestellen geldt dat ze met 33 watt opgeladen kunnen worden via de meegeleverde Flash Charge-oplader.

Gerelateerde artikelen

‘Chinese lancering’

Ten tijde van de lancering draaien beide toestellen op Android 11 met Vivo’s nieuwe ‘OriginOS’-schil (versie 1.0). Vooralsnog lijkt het toestel enkel in China beschikbaar te komen. Wanneer de telefoons internationaal gelanceerd worden – als dat het geval zal zijn – is niet bekend. Vivo lijkt zich wel op te maken om Europa binnen te treden. De kans dat deze toestellen in Europa beschikbaar komen, lijkt daarmee wel te stijgen.

Zou jij een Vivo X60 of X60 Pro aan willen schaffen? Zo ja, waarom vind je dat toestel interessant? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk