Daar is 'ie dan: vingerafdrukkerscanner-onder-scherm-telefoon Vivo X20 Plus UD is gelanceerd

Daar is 'ie dan: vingerafdrukkerscanner-onder-scherm-telefoon Vivo X20 Plus UD is gelanceerd

Frank Holdijk

door Frank Holdijk

Laatst geüpdatet

Lancering Vivo X20 Plus UD

Nadat deze week bekend werd dat het toestel van Vivo door de Chinese keuringsinstantie TENAA werd nagelopen. Werd er ook een datum duidelijk wanneer de Vivo X20 Plus op een eigen evenement gepresenteerd zou worden. Vandaag is die dag.

We hebben iets meer naar deze telefoon uitgekeken, omdat er ook een nieuwe technologie in het apparaatje is verwerkt. De vingerafdrukscanner bevindt zich onder het glas van scherm van de smartphone. Misschien zijn we het meest benieuwd of het nou eigenlijk wel handig is, een scanner op die plek. De eerste vingerafdrukscanners zaten meestal aan de voorkant. Door het verdwijnen van fysieke knoppen werd er vervolgens voor gekozen de functie naar de achterkant te verplaatsen.

Nu gaan we hem weer op de voorkant vinden. Er is eigenlijk geen sprake meer van een fysieke vingerafdrukscanner. Hoe zorgen fabrikanten ervoor dat je deze scanner ook in het donker makkelijk kan bedienen? Dat is een vraag waar 70 miljoen telefoons dit jaar een antwoord op gaan geven. Als de inschattingen van Symantics, de leverancier van de techniek, juist zijn tenminste.

Specs

We hebben de X20 Plus UD nog niet in onze handen gehad, maar we hebben wel meer zekerheid over de specificaties. De telefoon gaat beschikken over een 6.43 inch Super AMOLED-scherm van 1080 bij 2160 pixels. Het 18:9-ratio begint standaardvormen aan te nemen en ook de X20 Plus UD bevestigt dit. De processor aan boord betreft een Qualcomm Snapdragon 660 die vier kernen heeft met een max van 2.2GHz en vier zuinige kernen op een max van 1.8GHz. Hij heeft een dual-camera van 12MP en 5MP met een diafragma van 1.8. Voor selfies is er ook een 12MP camera aanwezig. Het geheel wordt ondersteund met 4GB aan werkgeheugen en 128GB aan uitbreidbare opslag. Het geheel trekt zijn stroom uit een accu van 3900mAh. Verder wordt het toestel voorzien van Android 7.1.1. Nougat.

De Vivo X20 Plus UD is in China te pre-orderen voor een bedrag van omgerekend 458 euro. Hij is verkrijgbaar in de kleuren: Matte Black, Gold en Rose Gold. Of en wanneer hij naar de Benelux komt, is op dit moment nog niet te zeggen.

Bron: AndroidCommunity

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk