Vivo onthult eerste smartphone met een vingerafdrukscanner in het scherm

Vivo onthult eerste smartphone met een vingerafdrukscanner in het scherm

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Vingerafdrukscanner

Het bedrijf Synaptics heeft in december al bekend gemaakt dat ze een vingerafdruksensor hebben gemaakt die onder een scherm gebruikt zou kunnen worden. In hetzelfde bericht vertelde ze ook dat er een 'Tier1'-producent van smartphones een model in productie gaan nemen met deze nieuwe vingerafdrukscanner. Tijdens de CES 2018 in Las Vegas is bekend geworden dat het Chinese Vivo deze producent is.

Deze nieuwe vingerafdrukscanner wordt niet in het scherm verwerkt maar tussen het scherm en het moederbord geplaatst. De scanner kan door het scherm heen de vingerafdruk scannen en het toestel ontgrendelen. De scanner leest de vingerafdruk door middel van het uitzenden van lichtstralen.

Deze lichtstralen kunnen een afstand overbruggen van 1.5 mm en daar moet je wel de eventuele screenprotector bij rekenen. Deze nieuwe vingerafdrukscanner werkt alleen met AMOLED-schermen dus dat beperkt wel het aantal potentiële modellen die hiermee kunnen werken.

Het voordeel van een vingerafdrukscanner onder het scherm is dat er nog meer schermoppervlakte aan de voorzijde van een toestel is, zonder dat de vingerafdrukscanner daarvoor naar de achterzijde hoeft te verplaatsen. Er is overigens niks mis met een vingerafdruksensor aan de achterzijde, het is maar net wat je prettig vindt werken.

Beschikbaarheid

Vivo is dus de eerste producent die een toestel met een vingerafdrukscanner onder het scherm zal gaan uitbrengen. Volgens het bedrijf zal dat model voor deze zomer nog op de markt komen. Dit merk wordt niet in Nederland verkocht maar is in het Verenigd Koninkrijk ontzettend populair.

Bron: GSMArena

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk