Vivo vertrekt na 3 maanden al uit Nederland

Vivo vertrekt na 3 maanden al uit Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Vivo is sinds 27 juli actief in Nederland met diverse telefoons in alle segmenten, maar daar komt een einde aan. Vivo heeft zojuist aan Androidworld laten weten dat het heeft besloten om hun markttoetreding in Nederland tijdelijk te pauzeren.

Gerelateerde artikelen

Vivo in Nederland

Na een krappe drie maanden is het dus voorlopig gedaan met de activiteiten van Vivo in Nederland. Vivo heeft ten tijde van de aankondiging van de komst naar Nederland nog aan Androidworld aangegeven dat ze zich bescheiden opstellen en een stapsgewijze benadering hanteren om nieuwe markten te betreden: “We willen ons huiswerk goed doen, dus hebben gewacht met de komst naar Nederland.” Nu gaat het bedrijf zijn Nederlandse activiteiten tijdelijk staken vanwege algemene economische onzekerheid. De Chinese fabrikant gaat zijn inspanningen concentreren en de risico's van verdere expansie minimaliseren.

Vivo is momenteel in heel Europa vertegenwoordigd en heeft de afgelopen jaren veel klanten en partners voor zich weten te winnen en een stabiele groei weten te realiseren. Sinds we de betreding van de Europese markt, is vivo haar topprioriteit duurzame groei die waarde creëert voor al hun klanten en partners. In overeenstemming met onze bedrijfsfilosofie 'Benfen' (Het juiste, juist doen) zet Vivo zich ook in om dit na te streven. In tijden van algemene economische onzekerheid betekent deze strategie het concentreren van onze inspanningen en het minimaliseren van de risico's van verdere expansie. Daarom heeft vivo besloten hun markttoetreding in Nederland voorlopig te pauzeren. Vivo Europe blijft de Nederlandse klanten bedienen op het gebied van after sales support en garantiereparaties.

Statement Vivo

Vivo is een Chinese smartphonefabrikant met meer dan 400 miljoen gebruikers wereldwijd. Het bedrijf kwam eind juli met de X80 Pro, de Y76 en de Y33s naar Nederland. De Vivo X80 Pro is het topmodel van de drie met high-end specificaties en een camerasysteem dat ontwikkeld is in samenwerking met Zeiss. Deze telefoon kreeg van ons het cijfer 8,2. Vivo geeft aan dat Nederlands klanten wel kunnen rekenen op ondersteuning op het gebied van aftersales en reparaties die onder de garantie vallen.

Wat vind jij van het (tijdelijke) vertrek van Vivo uit Nederland? Heb je recent een Vivotelefoon aangeschaft? Laat het weten in de reacties

  • Zeer goed scherm
  • Prima prestaties
  • Alleen een uitvoering met 256 GB opslag
  • Schoonheidsfoutjes in de software
Bekijk meer specificaties

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk