De Vivo Apex is een concepttelefoon om je vingers bij af te likken

De Vivo Apex is een concepttelefoon om je vingers bij af te likken

Sven Rietkerk

door Sven Rietkerk

Laatst geüpdatet

Concept

Elk jaar tonen vrijwel alle bedrijven concepten waar ze mee bezig zijn. Dit jaar doet Vivo daar ook aan mee. Het Chinese merk toont een concepttelefoon met de naam Vivo Apex. Het eerste dat opvalt aan deze telefoon is een “Full View”-front screen. Dat betekent dat de voorkant van de telefoon volledig bestaat uit het beeldscherm. Door deze techniek heeft de Apex een scherm-body-ratio van maar liefst 98 procent. De randen zijn nog steeds te zien, maar alleen de onderste valt duidelijk op. Deze is slechts 4,3 millimeter groot.

Bellen via het trillingen in het scherm

Je ziet dat er aan de voorkant geen luidspreker zit. Het bellen gaat dan ook via het glas zelf. Het bedrijf noemt dit “Screen SoundCasting”. Deze techniek stuurt trillingen door de display en daarom is een traditionele luidspreker niet meer nodig. Deze techniek is vergelijkbaar met die van de Xiaomi Mi Mix.

De nabijheidssensor is onder het glas verstopt terwijl de lichtsensoren aan de bovenkant van het apparaat te vinden zijn. Het is misschien onduidelijk waar de frontcamera zit. Deze zit namelijk in de behuizing van de telefoon gebouwd. Wanneer de gebruiker een foto wil maken, komt de camera uit de behuizing omhoog. Hetzelfde geldt voor de andere camera. Wanneer je een selfie wilt maken, komt de camera vanzelf tevoorschijn. Dit gebeurt wanneer in de app wordt aangegeven dat de andere camera actief moet worden.

Gebruikers die problemen hebben met een goede vingerafdrukscanner, kunnen met de Vivo Apex hun hart ophalen. De Apex werkt namelijk met een techniek die van de onderste helft van het scherm omtovert in een vingerafdrukscanner. Dit is een verbetering ten opzichte van de Vivo X20 Plus UD. Bij deze telefoon was het ook mogelijk om een gebied in te stellen dat vervolgens als vingerafdrukscanner werkt. Op dit moment werkt het nog niet heel snel, maar het is natuurlijk een concepttelefoon en het werkt met twee vingers tegelijk.

Beschikbaarheid

Helaas heeft Vivo nog geen specificaties bekend gemaakt omtrent de rekenkracht of geheugen van de telefoon. Het is natuurlijk nog een concepttelefoon, daarom weten we niet of de telefoon überhaupt ooit uit zal komen voor consumenten. Mocht dit zo zijn, dan laten wij dit jullie uiteraard weten.

Via: Gizchina

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk