Vivo patenteert telefoon met afneembare camera met batterij

Vivo patenteert telefoon met afneembare camera met batterij

Vivo heeft opnieuw een patent ingediend voor een smartphone met een afneembare cameramodule. Dit keer gaat het om een geavanceerd concept en een smartphone met een volledig randloos scherm. We leggen uit hoe de plannen van Vivo werken.

Vivo's afneembare camera

In China is Vivo een van de grootste spelers, en hoewel de fabrikant in Europa actief is, brengt het merk nog geen toestellen uit in de Benelux. Het merk heeft nu een patent ingediend voor een telefoon die een afneembare cameramodule heeft, dat ontdekte LetsGoDigital.

De smartphone is allereerst volledig randloos van scherm, zonder een richtbare. selfiecamera. Aan de achterkant zit ook een cameramodule met twee lenzen, en als die module dankzij een rail naar boven schuift, dan blijkt aan de achterkant de selfiecamera te zitten, inclusief een extra flitser.

Maar dat is natuurlijk niet alles, want je kan de camera ook gewoon helemaal van de smartphone verwijderen en dan kan je hem dankzij de ingebouwde batterij gebruiken om foto's te nemen. Hij staat dan nog wel in verbinding met je telefoon, vermoedelijk via bluetooth. In de cameramodule zit ook nog een scharnier waarmee je de camera rechtop kan zetten, zoals een tripod. Als je klaar bent, kan je de module weer in de telefoon schuiven tot hij magnetisch vastzit. De accu van de camera begint dan automatisch op te laden.

Vivo patenteert telefoon met afneembare camera met batterij
Beeld van de afneembare module

Vivo en cameraconcepten

Vivo heeft al een reputatie opgebouwd als het gaat om concepte voor telefoons, en wat opvalt bij die experimentele toestellen, is dat het merk altijd wat creatiefs doet met de camera. Denk aan een pop-up-camera die uit meerdere delen bestaat, een andere afneembare module met spraaktechnologie en een cameramodule die tegelijk ook een drone is. Vivo houdt het ook niet alleen bij concepten, want zijn smartphone met gimbalcamera werd in mei voorgesteld.

Wat denk jij van het idee van een afneembare cameramodule. Vind je het interessant omdat hij dan zelfstandig foto's kan maken of als drone in de lucht kan vliegen? Of misschien lijkt het je vooral interessant om meerdere soorten lensjes uit te wisselen. Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Lees meer over:
Vivo Smartphone-fotografie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties