Vivo Nex S met uitschuifbare camera ondergaat pijnlijke test

Vivo Nex S met uitschuifbare camera ondergaat pijnlijke test

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Vivo Nex S

De notch: some people hate it, some love it. Om compleet van de notch af te zijn komen fabrikanten met slimme zaken op de proppen. Zo was er eerst Vivo met de Apex, een concept-telefoon die een uitschuifbare selfiecamera had. Dit principe is rechtstreeks doorgezet naar de Vivo Nex S. Deze telefoon is begin juni aangekondigd en inmiddels verkrijgbaar in landen als Rusland, Taiwan, India en meer. Op de westerse markt ontbreekt het toestel helaas nog.

Vivo Nex S

Vivo Nex S

OPPO kwam met de Find X, waarbij de hele camera-module naar boven en beneden beweegt. In beide gevallen elimineren de fabrikanten de notch, en zorgen ze met een vingerafdrukscanner in het scherm voor een heel hoge screen-to-body ratio. Hoe duurzaam is een bewegend onderdeel in een smartphone echter?

Om hierachter te komen hoeven we niet verder te kijken dan JerryRigEverything. Deze YouTuber staat bekend om zijn vele 'marteltesten' van smartphones met het vaststellen van de krasvastheid van het scherm, frame en de buigtest. In het geval van de Vivo Nex S komt daar nog even het pijnigen van de bewegende camera bij.

De camera houdt zich echter verrassend goed. Als je heel hard op de cameramodule klikt zal hij automatisch naar beneden gaan. De camera vasthouden terwijl hij naar binnen klapt lukt ook niet, terwijl Zack Nelson (zijn echte naam) uit alle macht de camera probeert vast te houden. Er wordt genoemd dat de camera stevig aanvoelt en niet zomaar kapot gaat, ook al druk je er hard op. De krasbestendigheid is ook prima: de camera zit onder glas waardoor hij wel wat kan hebben.

Vivo Nex S

De buigtest laat zien dat het toestel wel wat minder stevig is door het aanwezige mechanisme voor de camera, maar nog wel stevig genoeg om de krachten van Zack te weerstaan. Het gehele filmpje met de Vivo Nex S kan je hierboven bekijken.

Volgende station: de OPPO Find X! Zack kan vast niet wachten om ook deze smartphone eens onder handen te nemen. Moet alleen OPPO het toestel wel durven toe te sturen...

Bron: YouTube

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk