Vivo's nieuwe 120 watt snellaadtechnologie laadt je telefoon op in 13 minuten

Vivo's nieuwe 120 watt snellaadtechnologie laadt je telefoon op in 13 minuten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Vivo Super FlashCharge

De afgelopen jaren zagen we erg veel innovatie in de smartphone-industrie met binnenkort - als alle foutjes eindelijk zijn opgelost - vouwbare schermen. Op het gebied van lithium-ion accu's daarentegen is er weinig tot niet veranderd, want de meeste telefoons houden het gemiddeld een dag vol. Fabrikanten proberen wel om de beste snellaadtechnologie aan te bieden, zodat je op zijn minst snel met je toestel weer aan de slag kan als zijn brandstof op is.

Het Chinese Vivo heeft nu een snellader voorgesteld met een vermogen van 120 watt. De Super FlashCharge is in staat om een lege accu volledig op te laden in 13 minuten. Vivo belooft daarmee een grote prestatiewinst ten opzichte van zijn huidige 44 watt oplader. Verwacht wordt dat Vivo een telefoon met de snellaadtechnologie volgende week zal aankondigen op de MWC Shanghai-beurs.

promoafbeelding

Concurrentie

OPPO was de laatste tijd heer en meester van de snellaadtechnologie met zijn 50 watt Super VOOOC-oplader, maar recent raakte bekend dat Xiaomi werkt aan een oplader met een vermogen van 100 watt. Een accu van 4000 mAh wordt op die manier volledig opgeladen in 17 minuten tijd, waarmee het Chinese merk zijn concurrent te snel af is. Nog voor Xiaomi die oplader kon voorstellen, lijkt Vivo hem al te overtreffen. We kijken er alvast naar uit om betere snelladers te zien van de fabrikanten.

Vind jij een krachtige oplader belangrijk bij een telefoon? Laad jij altijd je toestel op met meegeleverde oplader? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk