OnePlus: "Vingerafdrukscanner in de OnePlus 6T wordt steeds slimmer"

OnePlus: "Vingerafdrukscanner in de OnePlus 6T wordt steeds slimmer"

Slimme vingers

Een van de bijzondere dingen van de OnePlus 6T is de vingerafdruksensor onder het scherm. Op het forum van OnePlus is er extra informatie gedeeld over de werking van deze techniek om je toestel te ontgrendelen.

De vingerafdrukscanner op de OnePlus-toestellen hebben een aardige evolutie ondergaan. Eerst was er een verhuizing van de voorzijde naar de achterzijde. Met de komst van de OnePlus 6T verhuisde deze weer terug naar de voorzijde maar verdween hij ook onder het scherm. Volgens OnePlus heeft het bedrijf eerder overwogen om deze techniek te gaan gebruiken op een van de voorgaande toestellen. Daar werd vanaf gezien omdat men vond dat de techniek nog niet volwassen genoeg was.

OnePlus 6T animatie

Zelflerend

De OnePlus 6T heeft deze techniek wel en in onze review van ons toestel hebben we gezien dat deze prima werkt. De persoonlijke ervaring is dat hij niet zo snel is al de conventionele sensor op een toestel. Volgens OnePlus zal dat snel veranderen want de sensor onder het scherm is namelijk zelflerend. Bij elke aanraking registreert de sensor ook delen van de vinger die bij de eerste registratie van de vingerafdruk niet gezien zijn. Zo leert de sensor meer over de vingerafdruk, kan hij deze sneller herkennen en dus ook sneller ontgrendelen. Ook kan de techniek herkennen of je vinger nat of vochtig is en of je bijvoorbeeld een sneetje in je vinger hebt.

Ook de keuze van het groene licht is een bewuste. Het ziet er niet alleen heel leuk uit, maar bij het testen is gebleken dat het groene licht voor de beste resultaten zorgt.

Beschikbaarheid

De OnePlus 6T is al sinds enige weken te koop op de eigen webshop en bij Belsimpel. Het toestel is beschikbaar bij Belsimpel in de kleuren Midnight Black en Mirror Black voor de volgende prijzen OnePlus 6T 6GB/128GB €559, OnePlus 6T 8GB/128GB €589 en OnePlus 6T 8GB/256GB €639. Onlangs kwam ook een paarse versie op de markt.

OnePlus 6T Thunder Purple

OnePlus 6T
3700 mAh
6.41 inch - 2340 x 1080 px
256 GB
Qualco Snapdragon 845

Meer info

OnePlus 6T
3700 mAh
6.41 inch - 2340 x 1080 px
256 GB
Qualco Snapdragon 845

Meer info

Lees meer over:
OnePlus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties