Vingerafdrukscanner Nokia 9 PureView om de tuin geleid met kauwgom

Vingerafdrukscanner Nokia 9 PureView om de tuin geleid met kauwgom

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Veiligheid vingerafdrukscanner

Vingerafdrukscanners onder het scherm zijn een nieuw fenomeen voor duurdere toestellen, want we zien het onder meer in de S10-reeks van Samsung, maar ook Huawei maakt er gebruik van net als OnePlus, Xiaomi en andere fabrikanten. Hoewel de huidige optische scanners je misschien niet in de smaak zullen vallen, wordt door fabrikanten wel beloofd dat ze minstens even veilig zijn als een variant op de achterkant van de behuizing.

Toch krijgen we steeds vaker berichten te zien dat er twijfel is over de veiligheid van vingerafdrukscanners: enerzijds bij Google en anderzijds door een recent voorval met de ultrasonische scanner van de Galaxy S10. Nu raakte ook door een Twitter-gebruiker met de naam 'Decoded Pixel' bekend dat de vingerafdrukscanner van zijn Nokia 9 PureView om de tuin kan worden geleid met een vingerafdruk van iemand anders.

Hands-on beelden van de Nokia 9 PureView

Nokia CPO Juho Sarvikas stelde op het Mobile World Congress in Barcelona de Nokia 9 PureView voor

Nokia 9 PureView-probleem

In onderstaande video kan je zien hoe bij bepaalde Nokia 9 PureView-toestellen de vingerafdrukscanner ook andere gebruikers toelaat waarbij de vingerafdruk niet geregistreerd is in het toestel. We zien zelfs hoe het aanraken met een pakje kauwgom voldoende is om toegang te krijgen tot de telefoon. Het probleem werd veroorzaakt kort nadat Nokia in een update een wijziging heeft gedaan aan de software voor de vingerafdrukscanner.

De Nokia 9 PureView video op Twitter

Het is op dit moment nog niet duidelijk bij hoeveel gebruikers dit probleem zich voordoet, maar verschillende hebben het probleem al gemeld op sociale media. Nokia heeft gemeld dat het probleem momenteel onderzocht wordt. Juho Sarvikas, CPO van HMD Global, reageerde op de tweet van Decoded Pixel met de vraag of hij het toestel zou kunnen verzenden naar de HMD-vestiging in het Verenigd Koninkrijk. De ontwikkelaars van het bedrijf zijn er namelijk niet in geslaagd om hetzelfde gedrag van de vingerafdrukscanner uit te lokken op hun toestellen. Dit wordt ongetwijfeld vervolgd.

Tweet van Juho Sarvikas

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk