'Ultrasonische vingerafdrukscanner Galaxy S10 neemt 30% scherm in'

'Ultrasonische vingerafdrukscanner Galaxy S10 neemt 30% scherm in'

Vingerafdrukscanner onder scherm Galaxy S10

Er is nog relatief weinig bekend over de komende Samsung Galaxy S10. Toch zijn er wel een aantal terugkerende geruchten die regelmatig terugkomen. Zo komt er een vingerafdrukscanner onder het scherm die hoogstwaarschijnlijk ultrasonisch zal zijn. Dit is een heel ander type scanner dan de optische varianten die we tot nu toe in bijvoorbeeld de Huawei Mate 20 Pro en OnePlus 6T zijn tegengekomen. De ultrasonische scanner werkt door middel van geluidsgolven die tegen je vinger kaatsen, terwijl de optische scanner met licht werkt. Een optische scanner werkt daarmee maar op een beperkt gebied, iets waar de ultrasonische minder tot geen last van heeft. In dit achtergrondartikel kan je er alles over lezen.

Dat de ultrasonische scanner op een groter gebied werkt blijkt uit een gerucht dat de bekende lekker Ice Universe op Twitter heeft geplaatst. Hier wordt gesteld dat de ultrasonische scanner van de Galaxy S10 op 30% van het scherm te gebruiken zal zijn. Hierdoor hoef je niet meer precies je vinger op een specifiek deel te leggen zoals bij optische scanners wel het geval is. Dit bevordert weer het gebruikersgemak aangezien je zo even je duim op het scherm kan leggen, en klaar. Voor mensen met grote of kleine handen vooral handig!

Samsung Galaxy S9

Galaxy S9

Samsung ziet ook de handigheid van deze implementatie van de scanner onder het scherm in. Daarom zal het de iris-scanner aan de voorzijde van de S10 verwijderen. Dit is ook mede om nog meer ruimte aan de bovenkant van het scherm vrij te maken. Zo kunnen de schermranden nog dunner worden gemaakt. Het maken van een goede ultrasonische scanner is wel heel erg lastig. Ice Universe claimt dan ook dat in ieder geval deze implementatie van de ultrasonische scanner het eerste halfjaar van 2019 exclusief voor Samsung zal zijn.

Beschikbaarheid Samsung Galaxy S10

We weten nog niet wanneer de Galaxy S10 aangekondigd zal worden. Als we kijken naar het verleden zien we dat de Galaxy S8 op 29 maart werd aangekondigd en de Galaxy S9 op 25 februari. Een plekje in het voorjaar is dus te verwachten. We verwachten daarom de komende tijd nog de nodige gelekte informatie te zien.

Bron: Twitter

Samsung Galaxy S10
3400 mAh
6.1 inch - 3040 x 1440 px
128 / 512 GB
Exynos 9820

Meer info

Samsung Galaxy S10
3400 mAh
6.1 inch - 3040 x 1440 px
128 / 512 GB
Exynos 9820

Meer info

Lees meer over:
Samsung Galaxy S10

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties