'Vier verschillende Google Pixel 6a-toestellen gespot'

'Vier verschillende Google Pixel 6a-toestellen gespot'

Als we de geruchten mogen geloven gaat Google vier verschillende modellen van de Pixel 6a aankondigen. De kans is daarbij heel groot dat we die over een aantal weken al mogen aanschouwen, Google zal namelijk de nieuwe Pixel-toestellen tijdens het Google I/O-evenement op 11 en 12 mei aankondigen. Het gerucht gaat verder dat Google deze Pixel-telefoon in meerdere landen zou willen uitbrengen. Komt er nu eindelijk eens officieel een Pixel naar Nederland?

Vier Google Pixel 6a-toestellen

Een rapport heeft onthuld dat er verschillende smartphones van Google zijn gespot bij de Amerikaanse keuringsinstantie FCC, zo meldt MySmartPrice. Naar alle verwachting staan deze vier modellen voor verschillende netwerk- en/of provider-telefoons. Denk aan een 'Pixel 6a 5G' en een 'Pixel 6a 5G T-Mobile-editie'. Er wordt verder gemeld dat er verschil zit in de frequenties van de verschillende Pixel 6a-toestellen. Zo zal één van de drie modellen gebruik maken van de hoge mmWave-frequentie. Iets wat overigens nog niet in Nederland beschikbaar is. De overige drie modellen ondersteunen ook allemaal 5G, maar dan op een lagere frequentie. De modellen krijgen de codenamen: GB62Z, GB17, GX7AS en G1AZG.

Google Pixel 6a specificaties 

Verder weten we dat de Google Pixel 6a waarschijnlijk dezelfde Tensor-chipset meekrijgt als degene die gebruikt wordt in de 'gewone' Pixel 6 en de Pixel 6 Pro. Verder verwachten we een 12.2 MP hoofdcamera (dezelfde als die in de Pixel 2, 3, 4 én 5) die wordt bijgestaan door een 12 MP groothoeklens. Qua design zal de Pixel 6a veel moeten weghebben van zijn grotere broers. We zien in de renders namelijk hetzelfde kenmerkende horizontale camera-eiland. Verder krijgt de Pixel 6a waarschijnlijk geen 3.5mm audiojack, deze zal voor het eerst in een Pixel a-smartphone ontbreken.

'Vier verschillende Google Pixel 6a-toestellen gespot'

Aankondiging over vier weken

Het rapport bevestigt verder de eerdere geruchten over de aankondiging van de Pixel 6a, welke zou moeten plaatsvinden tijdens het Google I/O. Er gaat overigens een gerucht dat Google de Pixel 6a in meerdere landen, meer dan de acht landen waar de Pixel 6 en Pixel 6 Pro beschikbaar zijn, zou willen uitbrengen. Hier is verder echter nog niet concreet over bekend, maar misschien moeten we met zijn allen even duimen dat de Pixel 6a officieel in Nederland aangekondigd gaat worden?

Wat denk jij van de Pixel 6a? En staat deze smartphone op jouw verlanglijstje? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Google Pixel 6a

De Google Pixel 6a is een nieuwe midrange telefoon met een eigen Tensor-processor, vijf jaar update-ondersteuning en een Lees meer

€ 459

Bestel op

Lees meer over:
Google Pixel 6a

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties