Video Sony toont veranderingen fabrikant in Android 6.0

Video Sony toont veranderingen fabrikant in Android 6.0

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Sony loves Marshmallow

Vele Sony-gebruikers kunnen niet wachten op de Marshmallow-updates voor hun smartphones of tablet. Sony maakt in oktober 2015 zijn plannen al bekend wat betreft de devices die voorzien zouden worden van de nieuwe Androidversie, maar waar andere fabrikanten al weken geleden zijn begonnen met de uitrol is de uitrol bij Sony pas recent gestart. Zo schreven we afgelopen week dat de wereldwijde uitrol van de update voor de Xperia Z5, Z5 Compact en Z5 Premium eindelijk was begonnen, maar meldingen uit Nederland of België hebben we nog niet niet gezien.

Preview

Nu heeft de fabrikant een video vrijgegeven met hoe Android 6.0 Marshmallow eruit ziet op een Sony-toestel. Sony maakt namelijk geen gebruik van een standaardversie van Android, maar past deze aan net als vele andere fabrikanten dat doen. Hierbij kun je denken aan aanpassingen aan het uiterlijk, de instellingen of het toevoegen van extra applicaties of mogelijkheden. De video duurt slechts een minuutje en laat onder andere verschillende mogelijkheden zien die standaard in Android 6.0 Marshmallow zijn opgenomen, bijvoorbeeld het kunnen toestaan van afzonderlijke permissies per applicatie of betere en meer mogelijkheden om content te delen.

Er wordt ook ingegaan op de nieuwe interface van de camera-app, met meer opties, die al in november werd gelanceerd. Tenslotte zien we de stickers van Sony's eigen berichten-app en wordt er nog snel een overview gegeven van andere nieuwe opties. Zo zijn er veel apps vernieuwd en kun je natuurlijk gebruik gaan maken van de Google Now on Tap-functie.

Beschikbaarheid

Wanneer de Android 6.0 Marshmallow-update precies zal verschijnen in Nederland of België voor jouw Sony-device is nog onbekend, maar als dat het geval is, lees je dat uiteraard op Androidworld.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk