Video: LG G5 met officiële Android 7.0-software

Video: LG G5 met officiële Android 7.0-software

Rens Blom

door Rens Blom

Laatst geüpdatet

LG G5 met Android 7.0 (Nougat)

Het Android 7.0 Nougat-programma van LG werd in augustus aangekondigd voor tweeduizend G5-eigenaren in Zuid-Korea, en werd later in het geheim uitgebreid naar andere landen. Nederland en België horen daar niet bij, maar Italië wel. Een Italiaanse techblog heeft de hand weten te leggen op de testsoftware en demonstreert in onderstaande video hoe de software werkt op de LG G5. De beelden laten zien dat de officiële 7.0 Nougat-rom stabiel en snel draait en vol zit met Google's nieuwe features. Denk aan een uitgebreide notificatiebalk, de mogelijkheid om twee apps naast elkaar te gebruiken en verbeterde snelle instellingen.

Sneller en energiezuiniger

LG heeft zelf ook verbeteringen doorgevoerd, bijvoorbeeld het repareren van de matigwerkende automatische helderheid. Die werkte (blijkbaar?) niet goed, maar in Android 7.0 is dat probleem opgelost. En als we benchmarktest Antutu mogen geloven is de G5 ook sneller geworden. Op Android 6.0 Marshmallow schommelt de score tussen de 130 en 134 duizend, het testexemplaar in de video haalt 147 duizend punten. Verbeteringen van zowel LG als Google moeten Android 7.0 ook zuiniger maken, waardoor de G5 langer meegaat op een acculading. Hoe dat uitpakt, is nog onduidelijk.

Beschikbaarheid

De LG G5 Android 7.0-update wordt getest in Azië en Europa, en lijkt nagenoeg klaar voor een officiële uitrol. Dat strookt met eerdere geruchten die claimen dat LG de update medio deze maand (dus misschien volgende week) beschikbaar stelt. Wanneer Android 7.0 voor de aangepaste LG G5SE uitkomt, is nog onduidelijk. G5-eigenaren, zijn jullie klaar voor Nougat?

Bron: HDblog

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk