Zo werkt het besturingssysteem Fuchsia op een Pixelbook

Zo werkt het besturingssysteem Fuchsia op een Pixelbook

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Fuchsia OS

Google heeft al eerder verteld dat dit een project is zoals velen. Binnen Google werken veel teams aan projecten waarvan sommige het levenslicht nooit zien. Blijkbaar is het besturingssysteem Fuchsia er daar een van, maar een nieuw besturingssysteem ontwikkelen wanneer je al Android en Chrome OS in je stal hebt staan trekt natuurlijk de aandacht.

Onlangs is de Pixelbook als machine toegevoegd aan de lijst die Fuchia kunnen draaien. Fuchsia is open source en dat wil zeggen dan iedereen het kan downloaden en kan proberen. De website Ars Technica is er in geslaagd om het systeem werkend te krijgen op een Pixelbook en heeft daarvan een video gemaakt.

Het installeren van Fuchsia OS is niet zo eenvoudig als het lijkt want er is een tweede computer voor nodig. Deze moet de files voor het Fuchsia-besturingssysteem doorsturen naar de Pixelbook. Wil je exact weten hoe dit werkt en wat daarvoor nodig is lees dan het artikel op Ars Technica.

Fuchsia OS werkt zowel in smartphone-modus als laptop-modus en in de video kun je ook zien dat men daar actief tussen kan schakelen. Het systeem is nog erg in ontwikkeling en dat kun je zien aan het feit dat er nog heel veel zaken niet werken. Apps start je op via het zoeksysteem zoals in de video wordt gedemonstreerd met een eenvoudige animatie-applicatie. Fuschia OS heeft de beschikking over een 'recente apps'-sectie waar de laatste gebruikte applicaties staan. Deze kunnen door lang drukken op de afbeelding ook op elkaar gelegd worden zodat ze in split-screen werken. Dit werkt zowel boven elkaar als onder elkaar en dat kan actief gewisseld worden.

Nog niet klaar 

Het systeem is nog lang niet operationeel en er zal nog heel wat werk verzet moeten worden voordat het gebruikt kan gaan worden door een consument, dat wil zeggen, als het ooit gebruikt zal gaan worden want wanneer we Google mogen geloven is het niet zeker dat dit ooit een echt product zal worden. Om Fuchsia in actie te zien, klik je hier.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk