Video toont alle features van Android Pie op de Galaxy S9+

Video toont alle features van Android Pie op de Galaxy S9+

Stijn Wanders

door Stijn Wanders

Laatst geüpdatet

Beginfase

Als we naar onderstaande screenshots van Samsung Experience 10.0 op de Galaxy S9+ kijken, is het duidelijk dat het Zuid-Koreaanse bedrijf zich nog in de beginfase van de ontwikkeling bevindt. Aangezien Samsung nogal hardhandig is in zijn firmware-wijzigingen en het feit dat Android Pie slechts iets meer dan een maand geleden werd aangekondigd, zou dit niet zo'n verrassing mogen zijn.

Afgezien van alle verschillende wijzigingen die met Android Pie worden geïntroduceerd, lijkt Samsung Experience 10.0 de gebruikersinterface zwaar te beïnvloeden. De grootste verandering is dat bijna elk item een afgeronde hoek heeft, wat ervoor zorgt dat het dichterbij het Material Design van Google staat.

Het lijkt er ook op dat Samsung een donker thema voor het hele systeem gaat aanbieden. Het werkte niet helemaal tijdens de testen van XDA, omdat het constant ingeschakeld zou blijven, maar het is interessant om te zien dat Samsung dit soort features zal aanbieden.

Screenshots van Samsung Experience 10.0 op Galaxy S9+

Eigen gestures

Samsung verandert niet alleen de gebruikersinterface, maar het heeft ook een aantal belangrijke updates aan de systeeminstellingen aangebracht. Sommige menu-items zijn verplaatst en het lijkt erop dat Samsung een nieuwe gesture-navigatie introduceert. In plaats van het ontwerp van Google, biedt Samsung drie UI-elementen onderaan het scherm die 'terug', 'start' en 'recente-apps' vertegenwoordigen. Gebruikers kunnen dan omhoog vegen over deze gebieden om de bijbehorende actie te starten.

Samsung heeft nog niet aangekondigd wanneer het Android Pie beschikbaar zal maken voor zijn telefoons, dus aan al deze veranderingen wordt nog steeds gewerkt, en ze zijn dus nog niet definitief. Hieronder vind je de video waarin alle wijzigingen in de interface worden overlopen.

Via: XDA Developers

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk