Viaplay vanaf nu te koppelen aan je Google Assistent

Viaplay vanaf nu te koppelen aan je Google Assistent

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Viaplay-abonnees krijgen op dit moment een melding van de Google Home-app. Ze kunnen namelijk hun Viaplay-account koppelen aan hun Google-account. Zodra de koppeling er is kunnen ze, in combinatie met een Chromecast en een Google Nest-speaker (of door middel van een andere speaker of smart display met de Google Assistent) onder andere met stemcommando's Viaplay laten afspelen op hun televisie.

Koppelen aan Google Home

Klanten van Viaplay krijgen op dit moment het volgende bericht binnen als ze de Google Home-app op hun telefoon openen: ''Google Assistent wil koppelen aan je account. Om de Google Assistent te laten werken moet deze zijn gekoppeld aan je account op Viaplay'' en ''Je Viaplay-account koppelen. Koppel je Google-account aan Viaplay om content af te spelen op geschikte apparaten."

Door je Viaplay-account te koppelen aan je Google-account in de Google Home-app kun je via een Chromecast Viaplay bedienen met je stem. Je kunt dan bijvoorbeeld op Viaplay een nieuwe aflevering laten afspelen door te zeggen: ''Hey Google, speel de volgende aflevering af''. Ook wordt het mogelijk om, mocht je de bloedige scenes van bijvoorbeeld de serie 'Spartacus' even zat zijn, met je stem een aflevering bijvoorbeeld vijf minuten vooruit te spoelen.

Hoe koppel ik Viaplay aan mijn Google-account?

Om Viaplay te koppelen aan je Google-account moet je er allereerst voor zorgen dat zowel je smartphone, je Chromecast én je Google Nest-speaker (of een andere speaker met Google Assistent) zich op hetzelfde wifi-netwerk bevinden. Als dit het geval is, tik je in de Google Home-app rechtsboven op je account. Kijk hier even goed of je het juiste Google-account hebt gekoppeld, oftewel het account waaraan je speaker of Chromecast is verbonden. Ga vervolgens naar het startscherm en klik hier op 'Toevoegen' (linksboven) en dan vervolgens 'Video'. Koppel hier de app en volg de inlogstappen. Mocht het je na een tijdje overigens niet bevallen, dan kun je Viaplay altijd weer ontkoppelen.

Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

Viaplay

Op 1 maart 2022 rolde de Nordic Entertainment Group (NENT) Viaplay officieel uit in Nederland. Op dit sportplatform kun je onder andere kijken naar de F1, darten, de Bundesliga en naar de Premier Leaque. Ook biedt de streamingsdienst verschillende series aan zoals 'Spartacus' en 'The Bridge'.

Viaplay levert overigens ook een app. Deze app is beschikbaar voor Android-smartphones en -tablets en werkt dus ook in combinatie met een Chromecast én diverse smart-tv’s.

Viaplay

Viaplay

Wat is Viaplay? Viaplay is een videostreamingdienst die vanaf 1 maart naar Nederland komt. Met een Viaplay-abonnement kijk je naar premium live sport waar ..

Bedankt voor de tip Robert!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk