Per ongeluk verwijderde berichten WhatsApp vanaf nu terug te halen

Per ongeluk verwijderde berichten WhatsApp vanaf nu terug te halen

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

WhatsApp maakt het vanaf nu mogelijk om per ongeluk verwijderde berichten terug te halen. Hiermee lost de berichtendienst een grote ergernis voor veel mensen op. Hoe werkt het precies?

WhatsApp-bericht herstellen

Wellicht heb jij ooit in deze situatie gezeten: je stuurt een bericht in een groepsapp waar je - direct nadat je hem hebt verstuurd - van denkt: ''deze had ik beter niet kunnen sturen''. In al je haast verwijder je het bericht, maar je hebt op 'alleen verwijderen voor mezelf' gedrukt. Je bericht is hierdoor alleen voor jezelf verwijderd, maar is nog wel door de rest groep te lezen. Het is nu niet meer mogelijk om het voor iedereen te verwijderen.

Tot nu dan, WhatsApp komt namelijk met een functie die ervoor zorgt dat je verwijderde berichten terug kunt halen. Deze functie heet 'Accidental Delete' en het biedt jou als gebruikers de kans om zo'n bericht terug te halen. Hiervoor krijg je vijf seconden de tijd, hierna is het niet meer te verwijderen. Dit klinkt niet als heel veel tijd, maar met deze vijf seconden krijg je wel de kans om je fout te herstellen. Daarbij kan het zomaar zijn dat de tijd in de toekomst verlengd gaat worden, dit heeft WhatsApp immers al eerder gedaan. Vroeger kon je namelijk berichten binnen zeven minuten verwijderen en deze limiet ligt nu al op zestig minuten.

Gerelateerde artikelen

Niet voor alle berichten

Je kunt vanaf dus een bericht die je alleen voor jezelf verwijderd hebt, binnen vijf seconden terughalen. De nieuwe functie geldt (nog) niet voor berichten die je voor iedereen verwijderd hebt, deze zijn dus niet terug te halen. Er zullen overigens gebruikers zijn die de nieuwe functie al kennen, WhatsApp heeft het namelijk eerder in een bètaprogramma geïntroduceerd.

Heb jij wel eens een bericht voor jezelf verwijderd die je eigenlijk voor iedereen wilde verwijderen? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Lees hier meer over WhatsApp:

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk