Verwijder nu ongewenste objecten in foto's op elke Pixel-telefoon

Verwijder nu ongewenste objecten in foto's op elke Pixel-telefoon

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Magic Eraser-functie van de Pixel 6-reeks kan je nu met een omweggetje gebruiken op oudere Pixel-telefoons. Het is een functie die storende objecten in je foto's wegveegt en Google stelde ze voor als een Pixel 6-functie. We leggen uit hoe het gebruikt op andere Pixels.

Magic Eraser op oudere Pixels

Een van de acht grote cameraverbeteringen voor de Pixel 6-reeks is de Magic Eraser of het 'magische gommetje'. In Google Foto's kan je dan markeren welke storende objecten of personen uit de achtergrond van de foto mogen verdwijnen. Vervolgens gebeurt dat dan ook als sneeuw voor de zon.

De komst van deze feature voor de Pixel 6 was al eerder gelekt voordat Google het liet zien tijdens zijn aankondigingsevenement. Maar nu is er dus ook een manier om de functie alvast te activeren op oudere Pixel-telefoons. Dat hebben gebruikers van de GoogleNews-groep op Telegram ontdekt.

Verwijder nu ongewenste objecten in foto's op elke Pixel-telefoon

Zo werkt het

Je moet daarvoor alleen een Pixel-telefoon hebben die werkt met Android 12 en daarnaast dien je versie 5.64 van Google Foto's te sideloaden. Installeer het apk-bestand als een update voor Google Foto's. Vervolgens open je een foto en kies je Bewerken. Ga vervolgens in de fotobewerker naar Tools en kies vervolgens Magic Eraser. Je kan dan simpelweg de objecten die je wil laten verdwijnen omcirkelen. Druk ten slotte op Opslaan.

De Magic Eraser en de Pixel 3 XL

De Magic Eraser en de Pixel 3 XL

Hierboven zien je hoe onze moderatorheld Patrick een kleine plastisch chirurgische ingreep uitvoerde met het scherm van de Pixel 3 XL. Weer een ongewenst object minder. Ga jij deze functie uitproberen en wat zijn je bevindingen na het testen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Bedankt voor de tip en de foto's, Patrick!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk