Verschijnt Samsung Galaxy S23 FE eerder dan eind 2023?

Verschijnt Samsung Galaxy S23 FE eerder dan eind 2023?

Laura Jenny

door Laura Jenny

Het is vrij vlug nadat het originele toestel is verschenen, maar nog dit jaar komt Samsung met de Galaxy S23 Fan Edition. Dit is een iets uitgekledere versie van het vlaggenschip S23, waarbij het bedrijf probeert een wat lager prijspunt op te zoeken, terwijl er toch veel goede specificaties aanwezig zijn. In India heeft het toestel nu toestemming voor de lancering en dat doet ons afvragen of het eerder komt dan we dachten.

Samsung Galaxy S23 FE

Er zijn diverse bronnen die hebben gezegd dat het apparaat in het vierde kwartaal van dit jaar uitkomt, maar nu het toestel al helemaal klaarstaat om in ieder geval in het opkomende India te lanceren, krabbelen we ons nog eens achter de oren. Blijkbaar is Samsung er klaar voor, dus waarom zou het wachten tot een vierde kwartaal? Bovendien hebben we eerder ook geruchten gehoord over een zomerlancering.

Zeker gezien de recente cijfers van Samsung zou het ons niet verbazen als het de lancering van deze iets goedkopere S23-variant wat naar voren schuift. Het kan wel wat goede verkoopcijfers gebruiken, al heeft het natuurlijk ook nog wel even de Fold 5 en de Flip 5 om op te teren: die zijn net vorige week aangekondigd. Samsung maakt er overigens zelf geen geheim van dat er inderdaad een Galaxy S23 FE is, maar er werd door het bedrijf nog geen releasekader genoemd.

Gerelateerde artikelen

India is er klaar voor

Maar wat betekent dat dan: ‘toestemming voor lancering’. Wat ermee bedoeld wordt is dat er nu een item staat op de website van het Bureau of Indian Standards voor de Galaxy S23 FE (modelnummer SM-S711B/DS). Dat betekent dat de certificeringsorganisaties binnen India hun goedkeuring hebben gegeven en het nu alleen nog aan Samsung is om het toestel aan te kondigen en uit te brengen. Het apparaat zou zijn voorzien van een Exynos 2200-processor met 8 GB werkgeheugen. Ook zou het gebruikmaken van Android 13, maar dat is in het huidige tijdperk eerder vanzelfsprekend dan bijzonder.

Het toestel zou daarnaast een 6,4 inch Full HD+-AMOLED-scherm hebben met een verversingssnelheid van 120 Hertz. Daarnaast zou er een 50 megapixel hoofdcamera opzitten, een 12 megapixel ultragroothoek en een 8 megapixel telefotocamera (met 3 keer optische zoom). Op de voorzijde schijnt een 10 megapixel-selfiecamera te prijken. De batterij is 4.500 mAh en je kunt hem snelladen op 25 Watt. De IP-rating zou IP67 zijn, er zijn stereospeakers aanwezig, draadloos laden en een vingerafdrukscanner in het scherm.

Wat hier allemaal van waar is, dat moeten we nog horen: hopelijk sneller dan dat vierde kwartaal.

Heb jij interesse in de Samsung Galaxy S23 FE, op basis van wat we nu denken te weten? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk