Verrassing: nieuwe mobiele game van Elder Scrolls verschijnt zomaar

Verrassing: nieuwe mobiele game van Elder Scrolls verschijnt zomaar

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Fans van The Elder Scrolls kunnen hun lol op: er is plotseling een nieuw spel in de Play Store verschenen uit die gamefranchise. Het heet The Elder Scrolls: Castles en het is een tijdmanagementsimulatiespel zoals je dat kent van Fallout Shelter. Uit het niets verscheen het spel in de Amerikaanse Play Store, schrijven ook onze collega’s van IGN Benelux.

Alleen in Amerika

Daar zit ook wel een kleine teleurstelling, want het spel is alleen in de Amerikaanse Play Store te vinden. Er zijn wel apk-sites die het spel aanbieden, maar het is minder veilig om die te gebruiken en het spel alsnog te verkrijgen. Waarschijnlijk is het beter om even af te wachten tot de game verder wordt uitgerold.

Maar goed, we kunnen het er natuurlijk wel over hebben, want wat mag je ervan verwachten? Volgens de Google Play-pagina is Castles "een nieuwe mobiele game die je de touwtjes in handen geeft van je eigen kasteel en dynastie. Leidt je onderdanen als de jaren voorbij gaan, families groeien en nieuwe heersers op de troon gaan zitten."

The Elder Scrolls: Castles

Elke dag in onze echte wereld is een jaar (!) in The Elder Scrolls: Castles. Je krijgt de kans om je onderdanen te trainen, erfgenamen aan te wijze en uiteraard is het ook aan jou om te zorgen dat de openbare orde wordt bewaakt. Daarnaast mag je rekenen op klassieke Elder Scrolls-vijanden, kun je waardevolle items verzamelen en kun je je koninkrijk steeds verder laten groeien.

Het spel lijkt op Fallout Shelter en hierover zegt uitgever Bethesda dan ook: "We merken dat mensen onze games, met name Fallout Shelter, zeker een uur of twee per keer spelen. Grote aantallen mensen spelen het uren op een dag." Geen wonder dus dat het weer met een spel komt dat hopelijk het succes van Fallout Shelter kan evenaren, maar ditmaal dus niet in de dystopische, apocalyptische setting van Fallout, maar het wat meer fantasy-achtige The Elder Scrolls. Hopelijk komt het spel dan ook snel uit in andere landen, maar aangezien het zo’n verrassing was dat het überhaupt lanceerde, is het even afwachten welke stappen Bethesda er nu mee gaat zetten.

Heb jij Fallout Shelter of The Elder Scrolls veel gespeeld? Laat het nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk