Google toont Pixel 6 met eigen Tensor-chipset, dit weten we

Google toont Pixel 6 met eigen Tensor-chipset, dit weten we

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft de Pixel 6 groots gelekt. Het bedrijf doet alvast de eerste informatie uit de doeken over zijn eigen gemaakte Tensor-chipset. Verder zien we uitgebreide renders en alle kleurenvarianten en Google lekt tot slot meer info over de periscoopcamera.

Google Pixel 6

Google heeft een tipje van de sluier gelicht over de Pixel 6 en de Pixel 6 Pro. Noem het gerust een flinke 'tip'. Het apparaat is in verschillende kijkhoeken te zien in een draadje op Twitter dat in totaal uit uit 13 tweets bestaat. De telefoons zullen 'later dit jaar' beschikbaar zijn.

Op basis van de afbeeldingen van Google merken we meteen dat de renders helemaal overeenkomen met wat we eerder in lekken te zien kregen. Beide telefoons zullen in drie verschillende kleuren komen. De Pro-versie verschijnt in een donkergrijze, een lichtgrijze en gele variant. Voor de gewone Pixel 6 is het een roze kleur, een donkergrijze tint en een lichtgrijze tint met een opmerkelijke gele strook aan de bovenkant.

De zes kleuren van de Pixel 6 en de Pro-versie

De zes kleuren van de Pixel 6 en de Pro-versie

Periscoopcamera

De Pixel 6 en de Pro-versie krijgen een horizontale cameraopstelling die over de ganse breedte van de achterzijde strijkt. De gewone Pixel 6 neemt de cameralenzen van de Pro-variant over met uitzondering van de telecamera. Google noemt het geen periscoopcamera, maar zegt wel dat de camera 4x optische zoom ondersteunt. Eerder was gelekt dat Google ditmaal een speciale periscoopcamera introduceert en als we puur naar de afbeeldingen kijken, lijkt het ook om zo'n camera te gaan die het licht laat weerkaatsen over zowel de lengte als breedte met een prisma.

Gerelateerde artikelen

De Pixel 6 Pro heeft dus in totaal drie camera's terwijl de gewone Pixel 6 er twee heeft. Het gaat bijna zeker om een hoofdcamera en groothoekcamera. Dat bleek ook uit eerdere geruchten.

Tensor-chipset

Daarnaast onthult Google zijn zelfontworpen Tensor-chipset die als motor dient van de Pixel 6. Google zegt dat hij speciaal voor de Pixel 6 en Pixel 6 Pro werd gemaakt. We krijgen geen echte specificaties te zien, maar Google zegt wel dat de telefoon speciale functies krijgt voor de camera en spraakherkenning die enkel dankzij Tensor mogelijk zijn. De nadruk ligt op kunstmatige intelligentie (AI) en meer bepaald machinelearning.

Google verklapt alvast dat spraakherkenning een belangrijke rol speelt bij de nieuwe toptoestellen. Het bedrijf kondigt met name vooruitgang gaan op het vlak van spraakcommando's, vertaling, ondertiteling en dicteren. Dat Google een aangepaste chipset zou gebruiken voor zijn aankomende toestellen, was eveneens al eerder gelekt.

- Lees verder onder de tweet -

Material You en beveiliging

Google stelde tijdens Google I/O 2021 zijn nieuwe Material You-vormgeving voor Android voor. De kleur van achtergrond die je op je telefoon gebruik smelt daarbij naadloos samen met de rest van de interface. Google beweert dat dat alles er nog beter zal uitzien op de Pixel 6-reeks.

Tot slot deelt Google nog meer info over de beveiliging van de Pixel 6-toestellen, maar dit keer laat het bedrijf ons vooral in het ongewisse. Google zegt dat de Pixel 6-reekse de meeste lagen van beveiliging brengt op het vlak van hardware die je in een telefoon kan vinden. Wat het daarmee bedoelt is dus niet duidelijk, maar Google verwijst vermoedelijk naar een aparte beveiligingschip zoals de Titan M die het al enkele jaren in zijn telefoons gebruikt.

- Lees verder onder de tweet -

Zo'n chip, ook wel Secure Element genoemd, wordt momenteel nog gestandaardiseerd zodat meerdere Android-fabrikanten extra beveiliging kunnen bouwen in hun telefoons. Op die manier kan een telefoon in de toekomst worden gebruikt als een digitaal paspoort of een digitale autosleutel. Mogelijk krijgen we later meer informatie over wat Google concreet van plan is met de Pixel 6. Eerder kwamen we al wel te weten dat de telefoons mogelijk vijf jaar lang updates zullen ontvangen.

Gerelateerde artikelen

Wat denk jij van de informatie die Google deelt over de Pixel 6-reeks? Ben jij nu extra hard geïnteresseerd in deze toestellen? Wat hoop jij bij de vlaggenschepen te zien? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Google Pixel 6? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk