Vermist: de navigatiebalk van Android Auto

Vermist: de navigatiebalk van Android Auto

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Er is een nieuwe bug in Android Auto naar voren gekomen waarbij de navigatiebalk verdwijnt. Dat is een vrij essentieel onderdeel van de navigatie: het is de onderste balk waarmee je kunt wisselen naar andere apps, waarmee je kunt praten met Google Assistent en waar je de Instellingen kunt vinden.

Android Auto

Niet alle gebruikers hebben er last van, maar op het Google Forum en elders op het internet verschijnen diverse klachten van mensen voor wie navigeren binnen Android Auto onmogelijk is geworden. Althans: de navigatie start wel, maar verder ben je al je functionaliteit kwijt, dus kun je er eigenlijk niet zoveel mee, tenzij je echt alleen van punt a naar punt b rijdt en verder niks nodig hebt. Erg onhandig.

Het hangt van het scherm in je auto af of de navigatiebalk zich onderin het scherm bevindt of aan de zijkant, maar hij verdwijnt in beide gevallen. Je kunt op die manier dus niet naar een andere app gaan, wat het toch lastig maakt als je per ongeluk een verschrikkelijk nummer in je Spotify-playlist hebt dat wordt afgespeeld en dus onskipbaar wordt. Ook mis je je dashboard wat je gewend bent, dus dat maakt het toch een heel vervelend probleem.

Gerelateerde artikelen

Verdwenen navigatiebalk

Je weet snel genoeg of jij er last van hebt, want er verdwijnt een hele balk die gewoon ‘wit’ blijft. Je kunt natuurlijk wel wat workarounds bedenken, maar het is toch vervelend dat je apps niet zo makkelijk op volledig scherm kunt openen. Hopelijk heeft Google het al op zijn vizier en is het bezig met een fix, want dit is wel iets waar je niet in de auto mee bezig moet willen zijn.

Heb jij dit probleem al opgemerkt als je Android Auto gebruikt, of kun jij het platform vrij van problemen gebruiken? Deel in de reacties hoe jouw Android Auto interface erbij staat. We zijn benieuwd!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk