Google: "Verkooprecord voor Google Pixel 6 aanstaande"

Google: "Verkooprecord voor Google Pixel 6 aanstaande"

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Volgens Google gaat de Pixel 6 de best verkochte Pixel ooit worden. Het bedrijf gaf tijdens een zogenaamde 'earnings call' aan dat de Pixel 6 het verkooprecord van het bedrijf ruim gaat verbreken. Niks is echter zeker.

Beste verkochte Pixel ooit, maar geen cijfers

Dat de Pixel 6 het volgens Google zo goed doet is, naar onze mening, niet heel vreemd. Google deed ons namelijk versteld staan met de prijs-kwaliteitverhouding van de Pixel 6. Verder biedt het toestel een snelle chipset, erg goede camera's en een schone Android-ervaring. Het toestel verdiende daarmee een plaats in onze 'Beste high-end smartphones van 2021' lijst.

De Pixel 6 is overigens (nog) niet de best verkochte Pixel ooit. Het toestel is pas sinds afgelopen oktober verkrijgbaar en is daarmee nog niet te vergelijken met eerdere Pixels die al meer dan twaalf maanden op de markt zijn. Wel ligt de Pixel 6 op schema om de best verkochte Pixel ooit te worden. In de drie maanden dat het toestel nu uit is overtreft het namelijk al bijna elke andere Pixel. Google deelt echter geen verkoopcijfers en meldt alleen het volgende: ''In het vierde kwartaal van 2021 hebben we een driemaandelijkse verkooprecord voor een Pixel-telefoon neergezet. Dit ondanks een extreem uitdagende bevoorrading . De reactie van onze klanten op de Pixel 6 was verder enorm positief.''

Gerelateerde artikelen

Vertalen zorgt voor verkoop

Volgens Sundar Pichai, bestuursvoorzitter van Google, heeft de Pixel 6 de hoge verkoopaantallen vooral te danken aan de nieuwe AI-toepassingen van het toestel. Volgens Pichai speelt de real time vertaling van de Google Pixel 6 hierin de hoofdrol. Onze Sebastien testte deze functie overigens al uit en zijn conclusie destijds was: ''Je kan er niet omheen dat het (Live Translate) makkelijker dan ooit maakt om elkaar te begrijpen''. Zijn gehele eerste indruk zie je in onderstaande video.

Verkoopcijfers kunnen nog beter

Helaas heeft Google er wederom voor gekozen om de nieuwe Pixels in slechts acht landen uit te brengen. De hoop is dan ook dat Google zijn 'hardwareproducten' serieuzer gaat nemen en er toe zal besluiten meerdere markten aan te doen.

Ben je dit met ons eens en zie jij de Pixel 6 ook graag officieel naar Nederland of België komen? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk