'Verkoop vouwbare telefoons is verdrievoudigd dit jaar'

'Verkoop vouwbare telefoons is verdrievoudigd dit jaar'

Het aantal verkochte vouwbare smartphones is dit jaar verdriedubbeld. Onder andere Samsung meldt dat het dit jaar ruim drie keer zoveel foldables heeft verscheept vergeleken met vorig jaar. Het bedrijf heeft nu 93% van de markt van foldables in handen.

Marktaandeel van 93%

Volgens een rapport van DSCC heeft Samsung momenteel een marktaandeel van maar liefst 93% in de 'vouwbare smartphonemarkt'. Dit is volgens het bedrijf mede te danken aan de goede verkoopcijfers van de Samsung Galaxy Z Fold 3 en de Samsung Galaxy Z Flip 3. Deze toestellen rolden in één maand namelijk al vaker over de toonbank dan de Z Fold 2 en de Z Flip 2 dat in totaal deden.

Afgelopen oktober was er overigens al het nieuws dat de nieuwe generatie foldables van Samsung één miljoen keer over de toonbank waren gegaan. Hiermee behoorden de toestellen tot de snelst verkopende smartphones van Zuid-Korea. En dat deze telefoons het goed zouden doen, konden we destijds ook al afleiden uit de pre-order-cijfers van de toestellen.

'Verkoop vouwbare telefoons is verdrievoudigd dit jaar'
Aantal verzonden vouwbare smartphones per model. Bron: DSCC

'Stijging zal doorzetten'

DSCC meldt verder dat het aantal verzonden vouwbare smartphones in het derde kwartaal van dit jaar is verdriedubbeld, dat het verwacht dat dit nog verder zal stijgen en dat Samsung hierin voorop zal lopen. Het bedrijf verwacht namelijk dat Samsung aan het eind van dit jaar een marktaandeel zal hebben van 95%. Andere merken als Huawei en OPPO zullen naar verwachting een marktaandeel hebben van zo'n 3 tot 5 procent.

Al verwachten wij dat dit in 2022 nog wel eens zou kunnen veranderen. OPPO investeert op dit moment namelijk heel veel in de ontwikkeling van foldables en stelde zijn Find N voor. Dat is een vouwbare telefoon met twee schermen die voor consumenten te koop zal zijn. Onze verwachting is dus dat OPPO en andere fabrikanten volgend jaar een deel van Samsungs marktaandeel opeisen. Bekijk de video en lees het artikel van onze OPPO Find N hands-on.

'Verkoop vouwbare telefoons is verdrievoudigd dit jaar'
Aantal verscheepte opvouwbare smartphones. Bron: DSCC

Spotten in het wild

Dat vouwbare telefoons steeds beter verkopen, merken we ook op straat. Enkele leden van de redactie hebben namelijk al mensen met een foldable in het wild gespot. Dit vinden we overigens ook niet heel gek, want Samsung heeft dit jaar grote stappen voorwaarts gezet in vergelijking met de vorige generatie foldables. De toestellen voelen gewoon een stuk beter aan en zijn sinds dit jaar waterbestedig en ook nog eens voordeliger geprijsd.

'Verkoop vouwbare telefoons is verdrievoudigd dit jaar'

Heb jij al mensen met een vouwbare telefoon gespot? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties