Verjaardagen zijn nu beschikbaar in Google Contacten

Verjaardagen zijn nu beschikbaar in Google Contacten

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

De contactenlijst binnen Google wordt verbeterd. Je krijgt nu een notificatie wanneer iemand jarig is. Zo hoef je niet meer uit te gaan van wat er op Facebook staat of een fysieke verjaardagskalender bij te houden, met het risico dat je het toch nog vergeet. Er is meer te vieren: Google Contacten krijgt een nieuwe navigatie op de tablet.

Google Contacten

In de nieuwe versie van Contacten heeft 9to5Google gespot dat de app je straks helpt herinneren dat er iemand jarig is, gewoon vanuit Contacten. In Google Berichten wordt een gesprek met iemand extra aangelicht en krijg je een melding dat je die persoon misschien wil feliciteren omdat hij of zij jarig is.

De app helpt je herinneren aan iets wat vaak wordt vergeten en daarmee kom je waarschijnlijk weer sympathieker over op die ander. Naast dat het ook leuk is om te weten te komen hoe iemand zijn verjaardag viert, wat de nieuwe leeftijd is en misschien zelfs wat hij of zij graag zou willen krijgen.

Verjaardagen zijn nu beschikbaar in Google Contacten

Gerelateerde artikelen

Verjaardagen

Je moet wel iets doen als je een melding wil ontvangen over een verjaardag; je moet namelijk per persoon aanzetten dat je graag een reminder ontvangt. Je kunt het niet in één keer voor iedereen aanzetten. Dat is erg onhandig voor sommigen, terwijl anderen misschien denken: prima. Het hangt waarschijnlijk van de lengte van je contactenlijst en de aard van je relatie met de meeste personen in die lijst af of je dat een aanvulling zou vinden of niet.

Daarnaast komt er nog iets nieuws naar Google Contacten, namelijk een nieuwe navigatie en een nieuw design voor tablets. De grote navigatie onderin verdwijnt en er zijn bovenin nu onderdelen zoals Contacten, Highlights en ‘Fix & manage’. Niet meer allemaal horizontaal, want dat werkte niet zo ideaal op horizontaal gepositioneerde schermen. Er wordt van twee kaders gebruikgemaakt om te vullen. Contacten staan links en hun details staan rechts.

Het nieuwe design komt met versie 4.3 van de app. Contacten Heb jij hem al?

Verjaardagen zijn nu beschikbaar in Google Contacten

Beeld: Lydia Nada

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk