Verenigde Staten wil andere landen overtuigen om geen Huawei-toestellen te gebruiken

Verenigde Staten wil andere landen overtuigen om geen Huawei-toestellen te gebruiken

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei in de Verenigde Staten

Al maandenlang is het in de Verenigde Staten erg moeilijk om nog een Huawei-telefoon te kopen. Je vindt ze namelijk niet langer in combinatie met een abonnement en in de Verenigde Staten is dat veruit de nummer één manier om een telefoon aan te schaffen. Als je toch een Huawei op het oog hebt, kan je hem enkel los kopen, en dat komt in verhouding vaak een stuk prijziger uit.

Toch heeft Huawei, onlangs de moeilijke situatie in de grote markt die de Verenigde Staten is, toch bewezen dat het zelfs zonder een aanwezigheid daar succesvol kan zijn. Huawei is vorige zomer de tweede grootste smartphonefabrikant ter wereld geworden. Het bedrijf heeft ook de ambitie om nog verder te gaan, en ook zijn Koreaanse concurrent Samsung van de troon te stoten.

Huawei Mate 20 Pro

Bondgenoten overtuigen

Bloomberg en de Wall Street Journal schrijven nu over een volgend hoofdstuk wat betreft de bezorgdheid omtrent Huawei bij de Amerikanen. Volgens beide nieuwsmedia zou de overheid in de Verenigde Staten nu zijn bondgenoten willen overtuigen om geen apparaten van Huawei meer te gebruiken. Er zouden onder andere gesprekken plaatsvinden met Duitsland, Italië en Japan. De Amerikaanse overheid zou ook geld op tafel willen leggen voor landen waar Amerikaanse militairen actief zijn als die beslissen om Huawei-apparatuur te vermijden.

De hele bezorgdheid in De Verenigde Staten heeft te maken met het feit dat het land aanwijzingen zou hebben dat er banden zijn tussen de Chinese overheid en Huawei. Er zijn vermoedens die ook geuit werden door de FBI dat de overheid Huawei-technologie zou kunnen gebruiken voor spionagedoeleinden.

Huawei Mate 20 Pro

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk