Verbindingsproblemen Nest Mini na één jaar nog altijd onopgelost

Verbindingsproblemen Nest Mini na één jaar nog altijd onopgelost

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

In oktober 2019 lanceerde Google zijn Nest Mini-speaker. Vlak na de lancering bleek dat de kleinste Assistent-speaker van Google voor veel gebruikers verbindingsproblemen met zich meebracht. Meer dan één jaar later heeft Google het probleem nog altijd niet op weten te lossen.

Verbindingsproblemen van de Google Nest Mini

Voor een slimme speaker als de Google Nest Mini is het noodzakelijk om een internetverbinding te hebben. Zonder deze verbinding kan de Nest Mini de aangevoerde spraakopdrachten niet voorzien van een antwoord. Sinds december 2019 speelt er echter een probleem met de wifi-verbinding van de Assistant-speaker – bij normaal gebruik zou deze verbinding herhaaldelijk wegvallen. Hoewel de zoekgigant beterschap beloofde, bleef een oplossing uit, schrijft Android Police.

Verbindingsproblemen Nest Mini na één jaar nog altijd onopgelost

In eerste instantie, toen het probleem voor het eerst werd gedeeld, dacht men aan problemen met de wifi-netwerken van de gebruikers. Dat lijkt achteraf onlogisch, gezien de Support-thread die betrekking heeft tot de verbindingsproblemen ongeveer 1.800 upvotes ontving. Daarnaast melden gebruikers dat ze de problemen bleven ervaren nadat ze nieuwe wifi-apparatuur hadden geïnstalleerd, hun Nest Mini's een andere plek hadden gegeven of nadat ze de Nest Mini's opnieuw hadden ingesteld.

Google erkende de problemen met de Nest Mini

Opvallend is dat Google het probleem erkende, maar tot op heden geen update bracht waarmee de verbindingsproblemen worden opgelost. Een ander probleem dat eveneens door Google is erkend, heeft te maken met de verbinding van de Google Nest Mini met de Home-app. Zonder actie vanuit de gebruiker, zou de Nest Mini zich met enige regelmaat automatisch ontkoppelen van de app. Dit zorgt ervoor dat de installatieprocedure herhaaldelijk doorlopen dient te worden.

Verbindingsproblemen Nest Mini na één jaar nog altijd onopgelost

Verbindingsproblemen met de Google Home-app, beeld: Google Nest Help

Door de ontkoppeling met de Home-app wordt het onmogelijk om de speaker te bedienen. Op het supportforum geeft een gebruiker aan dat zijn muziek bleef afspelen zonder dat dit uitgeschakeld kon worden. Verder is het, door de ontkoppeling van de Home-app, ook niet meer mogelijk om je gewenste spraakopdrachten uit te voeren. Als de Nest Mini bijvoorbeeld gebruikt wordt voor het bedienen van slimme apparatuur, dan is dit niet meer mogelijk na de ontkoppeling.

Ondervind jij verbindingsproblemen met jouw Nest Mini?

Wanneer Google van plan is de problemen met de Nest Mini op te lossen, is nog niet bekend. Alle bovenstaande problemen zijn erkend door de ontwikkelaars, maar details over een oplossing zijn nog niet vrijgegeven. Ondervind jij ook last van de verbindingsproblemen met de Nest Mini? Laat het ons weten in de bovenstaande poll.

Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk