'Google brengt vernieuwde Pixel op de markt die hardwareproblemen oplost'

'Google brengt vernieuwde Pixel op de markt die hardwareproblemen oplost'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Problemen

Wanneer er zich software- of hardwarematige problemen voordoen, kan een fabrikant ervoor kiezen een verbeterde variant te produceren en op de markt te brengen die deze problemen oplost. In het verleden is de Nexus 4 ook al eens 'aangepast' en nu lijkt het erop dat de Pixel ook een verbetering heeft ondergaan.

De Pixel heeft geen vlekkeloos bestaan tot nu toe. De Google Pixel en Google Pixel XL werden op 4 oktober aangekondigd maar al snel was er op sommige toestellen een vreemde bug te zien, en werden er bij vele toestellen microfoonproblemen, accuproblemen en audioproblemen geconstateerd. Zo traden de audioproblemen bij zowel de Pixel als de Pixel XL op bij hoge volumes. Hier was een vervorming hoorbaar die het luisteren naar bijvoorbeeld muziek onprettig maakte. Gelukkig konden deze audioproblemen met een software-update worden verholpen.

Rev. B

Nu heeft een Pixel-eigenaar aandachtig de sticker met barcodes op de doos bekeken en daar viel hem de tekst 'Rev. B' op. Het zou dus kunnen zijn dat deze Pixel uit een batch afkomstig is waarbij de audioproblemen meteen al zijn opgelost. Een Google-medewerker heeft op het forum ook al eens aangegeven dat het bedrijf stappen heeft ondernomen om het microfoonprobleem bij Pixeltoestellen die vanaf januari worden geproduceerd te verhelpen.

De bezitters van een Pixel met de tekst Rev. B op de doos zouden dus een nieuwere variant van de Pixel kunnen hebben bemachtigd. Verder is er aan de softwareversienummers te zien bij de instellingen niks gewijzigd. Google heeft overigens nog niets bevestigd over deze 'verbeterde variant'.

Pixel en Pixel XL

De Pixel en Pixel XL zijn in oktober van 2016 door Google gelanceerd en inmiddels verkopen ze beter dan de Nexus 6P. In Nederland en België zijn deze Google-smartphones officieel nog niet verkrijgbaar, alhoewel er inmiddels wel al retailers zijn die de Pixels aanbieden. Wanneer en of de Pixel officieel naar Nederland en België komt is helaas nog steeds niet bekend.

Via: 9to5Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk