Verbeterde Huawei Mate 9 te koop in Europa voor 800 euro

Verbeterde Huawei Mate 9 te koop in Europa voor 800 euro

Rens Blom

door Rens Blom

Laatst geüpdatet

Huawei Mate 9 Pro release

Huawei kondigde de Mate 9 begin november wereldwijd aan, samen met de Mate 9 Porsche Design (foto onder). Die smartphone heeft een iets ander ontwerp, krachtigere hardware en is samen met Porsche ontwikkeld. Je weet wel, het bedrijf dat snelle en dure auto's maakt. De Mate 9 Porsche Design is ook prijzig: 1400 euro. Een stuk duurder dan de Mate 9, die voor 699 euro over de toonbank gaat. Kort na de onthulling van de twee Mate 9-modellen, presenteerde Huawei een derde variant in China.

De Mate 9 Pro: identiek aan de Porsche Design-editie maar zonder Porsche-logo. Het stukje exclusiviteit verdwijnt dus, en daarom kost de telefoon omgerekend 'slechts' 799 euro. Huawei leek geen plannen te hebben om de Mate 9 Pro buiten China uit te brengen, maar is daar om onduidelijke redenen op teruggekomen. De fabrikant heeft de smartphone deze week namelijk uitgebracht in een paar Scandinavische landen, waar hij rond de 800 euro kost.

Verschillen met de normale Mate 9

Honderd euro duuder dan de normale Mate 9 dus, maar dat prijsverschil is goed te verklaren. Zo heeft de Pro-versie meer werkgeheugen (6GB tegenover 4GB), meer opslaggeheugen (128GB tegenover 64GB), een AMOLED-scherm met hogere qhd-resolutie (de Mate 9 heeft een LCD met full-hd-resolutie) en is het scherm gebogen aan de zijkanten (het Mate 9-scherm is plat). Ook is de Pro-editie iets kleiner (5,5 inch tegenover 5,9 inch) en heeft hij een ander ontwerp. Zo bevat de voorkant een fysieke thuisknop met vingerafdrukscanner, terwijl de Mate 9 geen knop heeft en de vingerafdrukscanner aan de achterkant heeft.

Beschikbaarheid

Of en zo ja wanneer Huawei de Mate 9 in andere Europese landen uitbrengt, is nog onduidelijk. De fabrikant verkoopt in Nederland momenteel alleen de normale Mate 9, die we uitgebreid getest hebben en voor 699 euro over de toonbank gaat. Heb jij interesse in de Pro-variant?

Bron: Twitter

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk