Veiligheidsupdate maart voor Nexus 6 weer terug na korte stopzetting

Veiligheidsupdate maart voor Nexus 6 weer terug na korte stopzetting

Veiligheidsupdate maakt je telefoon... onveilig? 

Google brengt elke maand sinds augustus 2015 braaf de laatste veiligheidsupdates uit voor verschillende Pixel- en Nexus-appartaten. Hierin worden bekende veiligheidsproblemen opgelost. De Nexus 6 krijgt geen grote systeemupdates meer, maar nog wel veiligheidsupdates tot en met oktober 2017. De beveiligingsupdate van maart is een paar dagen geleden uitgebracht, maar voorloopt niet zo voorspoedig voor de Nexus 6. Sterker nog, SafetyNet werkt nu niet meer goed.

Met SafetyNet kunnen apps checken of er niet met je telefoon gerommeld is: is je bootloader ontgrendeld, draai je een custom rom, heb je root, etc. Nu dit niet meer kan worden gecheckt via SafetyNet, werkte Android Pay ook niet meer. Verschillende mensen deden hun beklag hierover op Twitter en Reddit. Hierop heeft Google gereageerd dat het op de hoogte is van het probleem.

Veiligheidsupdate maart voor Nexus 6 weer terug na korte stopzetting

De update is daarom kortstondig stopgezet. Google heeft nu simpelweg SafetyNet uitgeschakeld zodat diensten als Android Pay weer werken. Een echte oplossing voor het probleem is dit dus niet, want zo kan Android Pay worden gebruikt op theoretisch onveilige apparaten. De update is nu weer te downloaden als factory image of als OTA-update op de betreffende pagina's. Het buildnummer van de update is ongewijzigd gebleven op N6F26U.

Android Pay is nu ook in België geactiveerd, zo heeft Google vier dagen geleden bekend gemaakt. Mocht je de update dus nog niet hebben geïnstalleerd op je Nexus 6, dan kun je dit nu weer gerust doen zonder dat deze betaaldienst niet meer werkt.

Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn met updates voor de Nexus 6. Eerder werd er een echo gehoord in telefoongesprekken na de update van Android Nougat. Wanneer Google het probleem met SafetyNet voor de Nexus 6 daadwerkelijk gaat oplossen is nog niet bekend, maar het is aannemelijk dat dit zo snel mogelijk gebeurt via bijvoorbeeld een aparte update.

Bron: AndroidPolice

Motorola Nexus 6
3220 mAh
5.96 inch - 2560x1440 px
32/64 GB
Qualco Snapdragon 805

Meer info

Motorola Nexus 6
3220 mAh
5.96 inch - 2560x1440 px
32/64 GB
Qualco Snapdragon 805

Meer info

Lees meer over:
Nexus 6

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties