OnePlus One: veel klachten over slecht reageren touchscreen door warmte

OnePlus One: veel klachten over slecht reageren touchscreen door warmte

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

OnePlus One touchscreen

Er is veel goed gegaan bij de introductie van de OnePlus One een jaar geleden, maar touchscreen-issues blijven terugkeren. Natuurlijk hadden we de 'gele scherm' waar erg veel over is gesproken afgelopen jaar, maar ook het niet optimaal functioneren van het touchscreen op aanraking kwam ook steeds terug. De klachten zijn de afgelopen weken toegenomen waarbij OnePlus One (niet echt inhoudelijk) heeft gereageerd op de kwestie.

Het probleem is dat het scherm op bepaalde plaatsen niet of niet juist reageert op aanraking, waardoor de bediening lastig wordt. Dit is vooral vaak het geval als het toestel wat warmer is, dan wel reageert het scherm niet zoals het zou moeten, of er worden juist allerlei acties uitgevoerd die niet de bedoeling zijn. Hoe dan ook, een vervelende bug waarvan de oplossing niet eenduidig is.

OnePlus heeft op het forum gereageerd, ze zijn zich bewust van alle problemen en geven aan dit binnen afzienbare tijd met een software-update op te willen lossen. Ook zijn er mensen die, na contact met de klantenservice een nieuw of gerepareerd toestel hebben ontvangen waarna de issues grotendeels verdwenen waar. De OnePlus One-gebruikers die hier last van hebben wordt geadviseerd of te wachten op de software-update, of contact op te nemen met de klantenservice.

In de koelkast

Ook op de Androidworld-redactie zijn inmiddels meerdere meldingen van dit euvel binnen gekomen en het probleem lijkt toch enige omvang te hebben. Ook al wordt dit ontkend in het bericht op het forum, de reacties erop zijn in grote getale aanwezig. Eric, een Androidworld-lezer, gaf aan dat hij het toestel in de koelkast had gelegd, waarna deze weer normaal functioneerde. Zodra de warmte weer toenam, kwamen de problemen weer terug. Wij hopen dan ook van harte dat de problemen met het scherm van de OnePlus One snel opgelost worden voor degene die er last van hebben.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk