Update voor Wear OS: dit is alles wat er nieuw is

Update voor Wear OS: dit is alles wat er nieuw is

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google komt de komende weken met drie nieuwe mogelijkheden voor Wear OS. Zo komen er onder andere verschillende nieuwe tegels bij. Zo krijgt bijvoorbeeld Spotify drie nieuwe Tiles: eentje voor podcasts om je op de hoogte te brengen van nieuwe afleveringen, maar ook eentje die je kunt gebruiken om snel bij je meest afgespeelde playlists te komen. Er is ook een DJ-tegel: niet om op te scratchen, maar om snel je gepersonaliseerde playlists te benaderen.

Spotify op je smartwatch

Er staat telkens een vrij grote ‘More’-knop onderin (Meer dus), waardoor je naar de app gaat in één tik. Er is ook een nieuw app-icoontje op je watch zetten om gewoon snel naar de app te gaan (via 9to5Google). Dat kon al, maar nu is er een die zich qua looks een beetje aanpast aan de accentkleur die je op je slimme horloge gebruikt. Jawel, het Spotify-logo is dan ineens niet meer standaard groen.

Update voor Wear OS: dit is alles wat er nieuw is

Maar het is niet alleen de populaire, Scandinavische muziek-app die wat uitgebreider wordt qua benadering op Wear OS: ook Google Keep is onder handen genomen. Er komt een tegeltje bij waarmee je een lijstje rechts of links op je watchface kunt planten. Handig als je even snel een ‘post-it’ nodig hebt of je boodschappenlijstje. Er was al zoiets voor Keep, maar dat was een optie waarmee je in één tik een notitie kon aanmaken. Deze nieuwe functie laat je een bestaande lijst toevoegen aan je watch face.

Wear OS

Nog eentje dan? Google Wallet krijgt ondersteuning voor openbaar vervoerskaarten. Zoals dat vaker is, zal dat nu waarschijnlijk ook alleen gelden voor de Verenigde Staten (in ieder geval San Francisco en Washington D.C.), maar het idee is interessant (als we straks niet allemaal alleen nog onze pinpassen gebruiken om in te bliepen op de bus, de metro, de tram en de trein.

De update wordt nu uitgerold naar Wear OS en zoals je ziet is het vooral voor muziek- en podcastliefhebbers via Spotify een interessante update.

Heb jij een Wear OS-apparaat en wat vind je van deze nieuwigheden? Laat het nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Wear OS by Google (was Android Wear)

Wear OS by Google (was Android Wear)

De Wear OS-app van Google is om smartwatches of andere wearables te beheren. Kan dus ook alleen gebruikt worden in combinatie met een smartwatch of ander devices op ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk