Xiaomi- en Poco-telefoons die Android 13 krijgen: een overzicht

Xiaomi- en Poco-telefoons die Android 13 krijgen: een overzicht

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi gaat binnenkort zijn telefoons bijwerken naar Android 13, te beginnen met de Xiaomi 12-serie. We bespreken welke telefoons de update nog mogen verwachten en ook de smartphones die spijtig genoeg niet meer op de nieuwe Android-versie mogen rekenen.

Xiaomi en Android 13

Google heeft in augustus zijn Android 13-update voorgesteld en sindsdien werken fabrikanten hun softwareschik bij met deze nieuwe versie van Android. Samsung en OnePlus zijn daar opvallend snel in, maar langs de kant van Xiaomi wachten gebruikers nog op de Android 13-update.

Er is één belangrijk feit om te onderstrepen. Anders dan bij de meeste andere merken maakt Xiaomi een onderscheid tussen Android-updates en updates voor zijn MIUI-schil. MIUI 13 is bijvoorbeeld al langer een feit met de komst van de de Xiaomi 12T-serie, maar deze update is nog steeds gebaseerd op Android 12.

Poco heeft langs de andere kant een eigen launcher voor zijn telefoons, maar ze draaien nog steeds op de MIUI-schil. Hieronder bespreken we alle telefoons van Xiaomi en Poco waarvan we we een Android 13-update verwachten. Bij de ene smartphone zal die al sneller komen dan bij de andere. We verwachten de nieuwste versie van Android als eerste op de Xiaomi 12-serie, dat zijn vlaggenschepen van het merk. De Poco F4 GT zal de eerste Android 13-telefoon worden van het dochtermerk.

Gerelateerde artikelen

Deze Xiaomi en Poco telefoons krijgen Android 13

Xiaomi heeft zelf nog geen updateschema gedeeld en dus hebben we de onderstaande lijst opgesteld op basis van onze verwachtingen. Alle toestellen staan gesorteerd per reeks.

Xiaomi (Mi) 11 en 12

De Xiaomi 12 Pro

De Xiaomi 12 Pro

T-reeks

Redmi (Note)

Poco

De Poco M5

De Poco M5

Gerelateerde artikelen

Deze Xiaomi en Poco telefoons krijgen geen Android 13

Heb jij een Xiaomi-telefoon die niet meer op de Android 13-update kan rekenen? Misschien wordt het dan tijd voor een nieuw toestel? We bespreken hier hoe lang een telefoon meegaat. Misschien kan jouw telefoon wel een update verwachten. Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Xiaomi? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

POCO X4 Pro
POCO X4 Pro
POCO X4 Pro

POCO X4 Pro

De POCO X4 Pro 5G zit boordevol met flagship-specificaties, waaronder een 6,67 inch 120 Hz AMOLED beeldscherm, een 108MP camera, een Snapdragon 695 5G processor en 67W snelladen.

Vanaf 299 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk