Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Xiaomi Mi 10 Pro

 • Huawei P40 Pro

 • Realme X2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Update Hyves applicatie en bezoek aan Hyves HQ *update*

· 06 oktober 2010

Een aantal weken geleden was ik door Communicatie en PR Manager Wouter Glaser uitgenodigd voor een exclusief kijkje in de keuken van het Hyves HQ in Amsterdam. Daarnaast kreeg ik ook een preview van de nieuwe versie van de Hyves-applicatie voor het Android-platform. Een mooi moment om de aanstaande verbeteringen betreffende de nieuwe Hyves app, zoals beschreven in het AW interview, eens onder de loep te nemen met het Android dev-team van Hyves zelf! En niet geheel onbelangrijk, de nieuwe versie van de Hyves-app is nu ook beschikbaar in de Android Market.

In gesprek met het Hyves dev team

Het Hyves dev-team ontwikkelt applicaties voor het Android OS, RIM (BlackBerry) en iOS (iPhone). Ik heb uitvoerig gesproken met de Product Manager en één van de ontwikkelaars betreffende de nieuwe versie van de Hyves app.

Snelheid en mobiele site

Er zijn verbeteringen doorgevoerd in de snelheid van het plaatsen van WWW's. Zo wordt via GPS automatisch je locatie weergegeven.Daarnaast is de snelheid van de app in zijn totaliteit ook verbeterd zodat er minder bandbreedte wordt gebruikt. Profielfoto's en de Inbox worden nu gecached en dit is meteen te merken. Nog steeds wordt er gebruik gemaakt van de mobiele site bij sommige functies. De reden hiervoor is dat de goed functionerende mobiele site prima kan bestaan naast de Android app en elkaar dus aanvullen op het gebied van camera-integratie en het uploaden van foto's. Of hier in de toekomst vanaf gestapt wordt is nog onbekend.

Schermresoluties en fragmentatie

Ook bij Hyves heeft de ontwikkeling van de Android-app problemen ondervonden met de verschillende bestaande schermresolutie's en de fragmentatie van het Android OS. Gelukkig is dit probleem nu ondervangen met de nieuwe versie, die getest is op meerdere Androidtoestellen. De nieuwe versie is ook getest op de Samsung Galaxy Tab en draait prima.

Foto's Hyves dev team

Changelog

1. De app werkt nu op iedere Androidtoestel - De applicatie is nu geschikt voor telefoons met hoge en lage resolutie schermen waaronder Google Nexus   One, Motorola Milestone, HTC Desire, SonyEricsson, Xperia 10, SonyEricsson Xperia 10 mini, HTC Wildfire en Samsung Galaxy S. 2. De applicatie is sneller - Voor de meest gebruikte schermen en informatie van vrienden slaat de applicatie de belangrijkste gegevens op zodat het sneller laadt voor de Hyver. 3. Snellere WieWatWaar - Toestellen met GPS aan boord, ontvangen automatisch de dichtstbijzijnde spots wanneer je een Wie/Wat/Waar bericht plaatst, zodat je deze niet hoeft in te tikken. 4. Menustructuur – Het menu is aangepast, de iconen van de meest gebruikte functies zijn nu te zien vanaf het beginscherm van de applicatie. Hierdoor heeft de Hyver meer overzicht. 5. Dynamische scroll – Het is nu veel makkelijker om door de Wie/Wat/Waar berichten te scrollen. 6. Verbeterde foto-upload – De applicatie kan worden gesloten tijdens het uploaden. Na de succesvolle upload van een foto krijgt de gebruiker een notificatie.

Screenshots

Al met al is het zeer interessant om te spreken met de mensen achter een applicatie, zoals je nu steeds meer op Androidworld terugziet in de Dev van de Maand-serie en AW Interviews. Je komt er dan achter wat de ontwikkelaars beweegt om bepaalde beslissingen te nemen inzake hun app en steeds meer zien we ook de ontwikkelaars reageren in de comments onder de AW-artikelen over hun eigen app. Dit is een positieve ontwikkeling ten bate van de Androidcommunity en de ontwikkelaar! Daarom heb ik ook voorgesteld om bij toekomstige versies van de Hyves-app input mee te nemen van de eindgebruiker in de vorm van een private bèta waarin jullie als testers kunnen fungeren. Hierover later meer! Maar nu is het eerst tijd om de vernieuwde Hyves-app te downloaden en te testen. Zoals altijd kun je je bevindingen achter laten in de comments en wie weet leest het Hyves-dev team mee. De officiële release notes kun je hier vinden. Scan onderstaande QR-code in of klik deze aan vanuit de AW Reader om de de nieuwe Hyves-app op je Androidtoestel te installeren. [qrcode:com.hyves.android.application]

Update: de vernieuwde app had wat problemen bij het verschijnen in de Market. Deze zijn nu opgelost! Dus heb je de app eerder vandaag gedownload, is er nu een nieuwe update beschikbaar!

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (85)
Bezig met laden van reacties...