Update Huawei P9-serie brengt 'normale' icoontjes naar smartphone

Update Huawei P9-serie brengt 'normale' icoontjes naar smartphone

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Huawei P9-update

De toestellen van fabrikant Huawei en Honor zijn voorzien van de EMUI-schil, waar je als gebruiker wel of niet van zult houden. Je hebt veel mogelijkheden om het uiterlijk aan te passen, bijvoorbeeld door thema's te gebruiken. Hierdoor kon je al gebruik maken van de standaard Android-icoontjes. Vanuit Huawei zelf bevatten de icoontjes vaak een gekleurde achtergrond, waardoor icoontjes kunnen wegvallen en ook zagen we nog regelmatig oude icoontjes, bijvoorbeeld van Google Chrome.

Met een nieuwe update voor de P9, build 166, is dat allemaal opgelost, zo blijkt uit de eerste ervaringen. De icoontjes van Google-apps zijn voorzien van een update, zodat ze er hetzelfde uitzien als op elke andere smartphone zonder aanpassingen van de fabrikant van het toestel. Ook zien we geen achtergronden meer en icoontjes van third-party-apps zien er weer uit zoals het hoort. Het maakt dus niet uit welk thema je gebruikt, want de icoontjes zien er nu overal hetzelfde uit en dat werd tijd.

De update rolt vanaf nu uit en is ook beschikbaar voor de P9 Lite (update B131) en P9 Plus. Voor de Y-serie van smartphones zal deze update niet te downloaden zijn, maar voor de G- en Mate-devices weer wel.

Bron: Android Central, dank voor de tip Ronald!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk