UPC Horizon nodigt klanten uit voor gebruikerstest Androidapp

UPC Horizon nodigt klanten uit voor gebruikerstest Androidapp

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

UPC Horizon TV-app

iPhone- en iPadgebruikers kunnen al wel gebruik maken van de UPC Horizon TV-app. Deze app maakt het onder andere mogelijk om live tot 80 TV-zenders te bekijken. Met de applicatie is ook de On Demand-catalogus van UPC te benaderen, zijn er trailers te bekijken, kunnen er uitzendingen teruggekeken worden via Programma Gemist, ontvang je kijktips voor andere programma's, is er een actuele TVgids en kunnen opnames ingepland worden op de mediabox van UPC.

Kabelexploitanten KPN en Ziggo hebben al sinds een paar jaar een Androidapp op de markt gebracht. UPC blijft hopeloos achter met hun variant maar hier komt straks verandering in. UPC heeft namelijk een e-mail verstuurd naar Horizon-klanten, die zich hebben aangemeld voor het testpanel, waarin ze worden uitgenodigd om deel te nemen aan een gebruikerstest. Hierin moet de klant een aantal vragen in een enquête beantwoorden zoals het type telefoon/tablet, de Androidversie (hoger dan Android 4.0 is vereist) en het e-mailadres dat men gebruikt voor de Play Store.

Bètatest

Dit laatste duidt op het gebruik van een bètatest. Via een Google Group of Google+ Community kan de UPC-klant zich dan aanmelden voor de test. UPC zal vervolgens deze mensen aan de groepen toevoegen waar de klanten de testversie van de Androidapp kunnen installeren en hun bevindingen kunnen melden.

UPC Horizon TV-app

Beschikbaarheid

Wanneer de Androidapp van UPC dan uiteindelijk beschikbaar zal zijn in de Play Store is onder andere afhankelijk van de gebruikerstest. Hoe dan ook, we zijn blij dat er nu eindelijk schot zit in het gehele traject en hopen dat het testen goed verloopt zodat UPC-klanten niet nog langer hoeven te wachten.

Update 18/3: De UPC Horizon TV-app voor Android staat inmiddels live.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk