Samsung stopt uitrol Android 8.0 Oreo voor Samsung Galaxy S7

Samsung stopt uitrol Android 8.0 Oreo voor Samsung Galaxy S7

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Oreo voor de Samsung Galaxy S7

De Oreo-update voor de Samsung Galaxy S7 en de Samsung Galaxy S7 Edge is dichtbij. Begin mei is Samsung in het Verenigd Koninkrijk gestart met de uitrol ervan. Helaas is de uitrol nu stilgelegd in verband met problemen bij een aantal gebruikers.

Berichten in Samsung Member Communities geven aan dat er sprake is van bootloops nadat de update is geïnstalleerd. Dat wil zeggen dat het toestel vastloopt tijdens het opstarten en dat alleen een hard reset (terug naar fabrieksinstellingen) als oplossing kan dienen. Dat betekent dus dat alle gegevens op het toestel verloren gaan. Samsung heeft al een reactie gegeven op het euvel, ze zijn bezig met het zoeken naar een oplossing. Pas als die is gevonden, zal de update verder gaan. Gelukkig voor ons is het probleem alleen bij onze westerburen aanwezig en dat is dan ook meteen een voordeel van een gefaseerde uitrol. Een probleem blijft op deze manier beperkt tot een klein aantal gebruikers.

De bootloopproblemen lijken heel veel op die van de S8-eigenaren nadat zij Oreo hadden geïnstalleerd. Begin februari werd deze update gestart en halverwege februari stopte Samsung de uitrol. Pas op 28 februari ging de Oreo-update in Nederland van start. Ook hier startte bij een flink aantal gebruikers het toestel zonder reden opnieuw op.

Beschikbaarheid

Het is dus niet bekend wanneer Samsung de uitrol van de Oreo-update weer zal gaan starten. Er moet eerst een oplossing gevonden worden. Als we kijken naar het bootloop-euvel bij de Galaxy S8, dan kan dit binnen een maand opgelost zijn.

Samsung Galaxy S7 Edge

Via: Galaxy Club

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk