Uitrol Android 5.1 voor Nexus 6, 7 en 10 van start

Uitrol Android 5.1 voor Nexus 6, 7 en 10 van start

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Uitrol begonnnen

Eerder waren er al zogenaamde factory images beschikbaar voor een geselecteerd aantal toestellen, maar Google is vandaag begonnen met het uitrollen van Android 5.1 Over The Air. Hierdoor kan de nieuwe versie van Lollipop direct op het toestel gedownload worden via WiFi. In Android 5.1 zitten vooral veel bugfixes, maar ook nieuwe opties zoals verbeterde heads-up-notitificaties, extra beveiliging na factory reset en ondersteuning voor dualSIM. Met deze update wordt ook Lollipop weer wat volwassener en zijn eindelijk ook hier de kinderziektes ver verholpen.

Lees ook: Android 5.1 officieel aangekondigd

Beschikbaarheid

Ook deze update wordt gefaseerd uitgerold, het kan dus even duren voordat deze ook voor jou beschikbaar is. De eerste meldingen van updates voor de Nexus 6, Nexus 7 en Nexus 10 zijn inmiddels binnengekomen, neemt niet weg dat je waarschijnlijk nog even moet wachten. Meer over hoe updates werken, is hier terug te lezen. Kun je niet wachten, check dan onze gids om Android 5.1 zelf te installeren op onder andere de Nexus 5.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk