Uitnodiging LG G6 toont kleine bezels en afgeronde schermhoeken

Uitnodiging LG G6 toont kleine bezels en afgeronde schermhoeken

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Uitnodiging

Ondanks de afwezigheid van de Samsung Galaxy S8, kunnen we gelukkig wel een ander vlaggenschip op het Mobile World Congress verwelkomen, de LG G6. LG heeft uitnodigingen naar de pers en andere belanghebbenden verstuurd. Daarop is onderstaande afbeelding te zien met de tekst "Groot scherm. Dat past."

Daar zou LG kunnen doelen op het gerucht dat het toestel een 5,7 inch QHD+-scherm met een opvallende beeldverhouding van 18:9 zou krijgen. De resolutie van het scherm zou dan 1440x2880 pixels (564 ppi) bedragen. Verder zou het scherm ook nog worden voorzien van de zogenaamde in-TOUCH-techniek waardoor er geen aparte laag meer nodig is om het scherm aanraakgevoelig te maken. Hiervoor in de plaats is een aanraaksensor gekomen die in het scherm zelf zit. Dit levert een aantal voordelen op: een betere aanraakgevoeligheid maar ook een dunner scherm wat weer leidt tot een dunnere smartphone met minder grote randen (bezels). Daarnaast verbruikt het nieuwe scherm 30% minder stroom en is het beter af te lezen in zonlicht. Ook de afgeronde hoeken zien we weer terug op het plaatje links.

Wat kunnen we nog meer verwachten van de LG G6? De G6 zou de eerste niet-Pixel-telefoon zijn die met Google Assistent zal worden verkocht. Daarnaast verwachten we dat het toestel wordt aangedreven door de 'oudere' Snapdragon 821-processor bevatten omdat Samsung de eerste lading Snapdragon 835's al gereserveerd zou hebben. Ook zou er sprake zijn van IP68-certificering, stof- en waterdicht dus.

LG G6 - aankondiging

De LG G6 wordt op 26 februari aangekondigd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Volgens eerdere geruchten zou het toestel een maand eerder in de winkels moet gaan liggen dan de LG G5, die in februari tijdens de MWC is aangekondigd, wat zou aangeven dat de G6 dan eind februari, begin maart al aangeschaft kan worden. Bronnen zeggen nu dat het toestel pas een maand later, op 7 april in de Verenigde Staten beschikbaar is. Klanten in thuisland Zuid-Korea zouden wel snel aan dit toestel kunnen komen, op 9 maart kunnen is het toestel daar te koop.

Bron: 1, 2

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk