Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Uitleg: Nexus 4 of Nexus 10 toch kopen in Nederland en België

· 26 november 2012

Zowel de Nexus 4 als de Nexus 10 komen, zeker voorlopig, niet naar Nederland en België en velen betreuren dit. Wij hebben inmiddels de beschikking over een Nexus 4 en Nexus 10 die we in het buitenland besteld hebben en delen graag onze ervaringen met jullie over hoe dit in zijn werk gaat.

 

Nexus 4

De Nexus 4 is de nieuwste smartphone in de Nexusfamilie en heeft een erg goede prijs- kwaliteitverhouding. De Nexus 4 beschikt over een zeer snelle Snapdragon S4-chipset die geklokt is op 1,5 GHz in combinatie met 2 GB aan  RAMgeheugen. Daarnaast heeft deze high-end-smartphone een 4,7 inch-scherm en is al beschikbaar vanaf $299 in de Verenigde Staten.

Nexus 10

De Nexus 10 is de grootste uit de Nexusfamilie, een 10 inch-tablet. Ook de Nexus 10 heeft uitstekende specificaties en een superscherm. Samen met Samsung heeft Google een supertablet neer weten te zetten voor een nog betere prijs, vanaf $399 in de Verenigde Staten. Er zijn een aantal manieren om toch een Nexus of Nexus 10 te bemachtigen in Nederland en België. De onderstaande uitleg geeft je drie mogelijkheden.

1. Reis af naar Duitsland

Onze oosterburen hebben het geluk dat ze wel de beschikking hebben over de mogelijkheid om via de Google Play Store toestellen aan te schaffen. Ook de retailers in Duitsland (bijvoorbeeld Mediamarkt) zullen de Nexus 4 en wellicht de Nexus 10 ook gaan voeren. Deze zou volgens de huidige berichten midden december in de winkel liggen. Als je voornemens bent een dergelijk toestel aan te schaffen, neem dan van tevoren wel even contact op met de betreffende winkel om je ervan te verzekeren dat er wel voldoende voorraad is. Momenteel liggen de apparaten dus nog níet in de winkel in Duitsland.

2. Bestellen via een familielid, vriend of andere kennis in het buitenland

Om een Nexus 4 of 10 in het buitenland te bestellen, is er een adres nodig in dat specifieke land. Dit kan in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten zijn. Is dit het geval, dan kun je onderstaande handleiding volgen en heb de 'adresservice' niet nodig, maar kun je dit via je familie, vrienden of kennissen doen in het buitenland.

3. Bestellen in de Verenigde Staten

In Amerika zijn zowel de Nexus 4 als de Nexus 10 te koop. Via onderstaande methode hebben wij zelf ook de Nexus 4 en Nexus 10 aangeschaft, maar let wel dat de verantwoordelijkheid volledig bij jezelf ligt. Je hebt een aantal zaken nodig om product te kunnen bestellen in de Amerikaanse Google Play Store of webwinkel. Dat is allereerst een Amerikaans adres, hier komen we later op terug. Daarnaast is er in ieder geval voor de Google Play Store een Amerikaans IP-adres nodig, dit kan via een zogenaamde VPN-verbinding. Er zijn vele mogelijkheden om dit te doen, in dit voorbeeld nemen we Tunnelbear, die hebben we zelf ook gebruikt. Deze is in eerste opzet gratis, als je niet meer dan 500MB per maand gebruikt, voor het bestellen van je Nexus-apparaat heb je slechts een aantal MB nodig. We hebben twee opties in samenwerking met FromUS2EU: Optie 1: Verzendadres + doorstuurservice - je plaatst de bestelling zelf, FromUS2EU neemt het pakketje in ontvangst in de VS, herverpakt deze en stuurt deze door naar Nederland of België. Uiteraard betaal je de Nexus 4 of Nexus 10 zelf. Optie 2: Shoppingservice: Jij geeft aan welk toestel je wilt hebben, FromUS2EU bestelt en betaalt deze voor je om deze vervolgens naar Nederland of België door te sturen. Uiteraard dien je het totale bedrag over te maken aan FromUS2EU. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je geen creditcard hebt, of deze niet geaccepteerd wordt in de Play Store. Wil je gebruik  maken van optie 1 of 2, vul dan dit formulier in. Je zult vervolgens een mail terug ontvangen met verdere informatie  en een eventueel adres indien van toepassing. Dit adres heb je nodig als je gebruik maakt van optie 1. Je kunt dus geen bestelling plaatsen, voordat je dit formulier hebt ingevuld!

Kosten:

[table id=173 /] Let op: Er dient nog BTW afgedragen te worden aan de Nederlandse of Belgische staat, deze dien je aan de pakketbezorger te voldoen! Deze afdracht wordt berekend over de verkoopprijs van het product. (Prijzen Nexus-apparaten: Nexus 4 8GB ($299), Nexus 4 16GB ($349), Nexus 10 16GB ($399), Nexus 10 32GB ($499))

Optie 1: Alleen verzenden, zelf aanschaffen

Deel 1: Amerikaans adres en creditcard

 1. Ga naar de instellingen van Google Wallet en zorg dat je hier een Amerikaanse adres invult, eventueel het verkregen adres van FromUS2EU voor zowel factuur- als verzendadres.
 2. Zorg dat je een creditcard gekoppeld hebt aan je account.
De meeste creditcards werken, wij hebben het in ieder geval kunnen testen met American Express en Mastercard, maar er zijn creditcardmaatschappijen en banken die bij de betaling een adrescheck doen. Deze zal niet overeen komen omdat je een Amerikaans adres hebt ingevuld in plaats van je eigen adres, dan zou je gebruik kunnen maken van de 'shoppingservice' zoals verderop in het artikel beschreven is. Een Mastercard-creditcard van de Rabobank bleek in ieder geval bij ons níet te werken.

Deel 2: VPN-verbinding

 1. Download Tunnelbear (VPN) voor je Windows of Mac van deze website.
 2. Open en installeer dit programma.
 3. Zodra het programma geopend is, zet de 'knop' op US (rechts) en zet de VPN aan (links).
 4. Wacht totdat de VPN-verbinding opgestart is.

Deel 3: Bestellen

 1. Surf vervolgens naar play.google.com/store/devices
 2. Controleer tijdens het bestelproces de gegevens nauwkeurig
 3. Bestel het Nexus-apparaat naar keuze.
Prijzen Nexus-apparaten: Nexus 4 8GB ($299), Nexus 4 16GB ($349), Nexus 10 16GB ($399), Nexus 10 32GB ($499). Let wel, de Nexus-apparaten waren erg snel uitverkocht, dit wil dus zeggen dat deze niet zomaar op voorraad zijn. Meer informatie over beschikbaarheid is hier terug te vinden.

Deel 4: Afwachten

Wacht geduldig af totdat Google je een status-update per mail stuurt. Zodra het pakketje Google heeft verlaten, wordt het naar het zojuist opgegeven adres verstuurd. Als het daar aankomt wordt het vervolgens naar jouw Nederlandse of Belgische adres gestuurd.

Optie 2: shoppingservice

Met de shoppingservice bestellen de mensen bij FromUS2EU je product en schieten dit voor. Zodra deze geleverd is zal deze doorgestuurd worden naar je in Nederland of België opgegeven adres. Het grote voordeel is dat je bovenstaande niet hoeft te doorlopen en geen creditcard nodig hebt, maar je bent uiteraard wel afhankelijk van de beschikbaarheid van het toestel. Vul dit formulier in, maak een keuze uit de producten. Vervolgens zal FromUS2EU contact opnemen met verdere informatie. Let wel, maximaal twee apparaten per persoon! Kleine letters
 • Androidworld draagt geen verantwoordelijkheden voor niet geleverde bestellingen, onjuist geplaatste bestelling en enige andere gevolgen van bovenstaande handeling. Wij publiceren dit artikel als informatievoorziening.
 • In alle gevallen worden ze via DHL verzonden en zijn ze binnen 3 dagen nadat FromUS2EU ze verstuurd heeft bij de klant. Dit is inclusief gedetailleerde tracking en verzekering tegen beschadiging of diefstal.
 • Niet inbegrepen is de BTW die in rekening gebracht kan worden bij invoer.
 • Als FromUS2EU de aankoop doet, dan geldt een maximum van 2 units per klant.
 • Androidworld noch FromUS2EU kunnen beschikbaarheid of levertijd garanderen. Actuele beschikbaarheidsinformatie is terug te vinden via deze website.
 • Wellicht zijn er goedkopere manieren om de Nexus 4 of Nexus 10 naar Nederland te halen, maar wij hebben voor FromUS2EU gekozen omdat dit een betrouwbare partij is, die gemaakte afspraken ook nakomt.
Update 4-12'12: eerste Nexus 10-tablets naar Nederland verzonden

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (162)
Bezig met laden van reacties...