Uitgesproken kleuren in Material You op Android 14

Uitgesproken kleuren in Material You op Android 14

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Eén van de leuke dingen aan het Material You-design van Google is dat je er kleuren voor terugkrijgt die prachtig bij elkaar staan en op menig venster doorklinken. Maar, de kleuren waren tot nu toe wel erg pastel. Heel uitgesproken is het tot nu toe nog niet, maar daar komt nu verandering in.

Material You

Het idee achter het design van Material You is onder andere dat de kleuren van je achtergrond als een leidraad gelden voor de verdere kleuren in de menu’s en apps op je telefoon. Zo valt alles binnen hetzelfde kleurenschema en dat geeft een stijlvol effect. Maar, omdat het een afgeleide is van de kleuren uit de achtergrond, kiest Google wel de veilige, pastelweg. Wil je liever dat mooie OLED-scherm zijn werk laten doen en juist wat fellere kleuren gebruiken, dan is er goed nieuws.

Gerelateerde artikelen

In Android 14 wordt er een nieuwe themastijl toegevoegd die veel feller is. De stijl heet ‘Fidelity’ (wat trouw betekent) en zorgt dat de basiskleur direct wordt gebruikt, in plaats van een matter aftreksel ervan. In de onderstaande video zie er meer van. Deze werd getweet door het designteam van Google.

Android 14

Voordat je enthousiast de bèta van Android 14 erbij pakt: daar is het nog niet te zien, maar 9to5Google laat weten dat de nieuwe stijl wel in de opensource-code van Google te vinden is. Het geeft zelfs een kleine demo, want zoals je hieronder ziet kun je inderdaad een lekkere zuurstokroze kiezen, in plaats van oudroze. Minder baby, meer Barbie. Wel is het een uitdaging als je naar zwarte modus gaat, want dan zijn die levendige kleuren vaak juist minder levendig en springen pastelkleuren er meer uit.

Wat vind jij van deze nieuwe mogelijkheid die hopelijk snel naar Android 14 komt? Laat het nu weten in de reacties.

Uitgesproken kleuren in Material You op Android 14

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk